Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:commissie:programma

Programmacommissie

De Programmacommissie is belast met het opstellen van het Partijprogramma. Dit betreft zowel de inhoudelijke opstelling als onderliggende onderbouwing hiervan. Het uitgangspunt is hierbij enerzijds de Common Grounds, het Pirate Manifesto, de Uppsala verklaring en anderzijds de inbreng van de partijleden.

Taken

  • Programma uitwerken voor de komende verkiezingen.
  • Discussie faciliteren opdat ieder lid inspraak krijgt.
  • Bepalen wat er gebeurt met de punten buiten het programma.
  • Onderliggende wetenschappelijke en actuele onderbouwing formuleren.

Bezetting

NaamAliasFunctie
André Linnenbank Lid
Astrid Abendroth Lid
Danny Werner Lid
David van DeijkdaviddLid
Edy Bouma Lid
Henk Meijer Lid
Matthijs Pontier Lid
René de Torbal Lid
Steven RusschenbergPrutzenberg Lid
Wietze Brandsma Lid

Contact: programmacommissie@piratenpartij.nl


Voor welke commissie zoeken we nu mensen?

De programmacommissie maakt het programma, en blijft deze bijgewerkt houden. Deze commissie zal ook de lopende processen die tot het programma leiden moeten gaan faciliteren. De programmacommissie is dan ook geen eenmalige aanstelling, maar een aanstelling die door loopt tot men vervangen wil worden, of moet worden.

Wat zijn de taken van die commissie?

Om te bespreken wat de commissie als taak heeft moeten we eerst bespreken hoe het programma eruit ziet. Zoals recent in verscheidene blogposts besproken, valt het programma tweemaal uiteen. Ten eerste een internationaal en nationaal deel, en het nationale deel weer in een vast/ideologisch en flexibel deel. Mochten deze termen je niet bekend klinken, adviseren we bij deze een onderbreking te maken om de korte introductie in onze tweede blog te lezen. De programmacommissie heeft tot taak deze velden samen te brengen in het programma.

Hoe werken onze commissies anders dan bij de oude partijen?

Onze commissies zijn er niet om in besloten kring iets te bespreken, maar juist om zeker te stellen dat iets besproken word in een zo breed mogelijke kring. De mensen in onze commissies hebben dan ook als een van hun belangrijkste taken om de rest van hun taken zo publiekelijk mogelijk uit te voeren, op platformen waar iedereen er zo bij kan springen. En ook actief mensen te benaderen om er daadwerkelijk bij te springen, en zo de cirkel van activiteit zo ver mogelijk uit te breiden.

Waarom denken we dat dat beter is?

Om deze commissie voor de leden te behouden zijn twee dingen belangrijk: ten eerste dat de plaatsen erin bezet worden door actieve mensen, aangezien niet iedereen dat altijd is, kan er meteen worden overgenomen.

Inspiratiebronnen

archief/commissie/programma.txt · Laatst gewijzigd: 2021/10/28 09:50 door 207.46.13.20