Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:concepten:tkprogramma:4.14drugs

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
archief:concepten:tkprogramma:4.14drugs [2016/09/23 22:36]
Prutzenberg [Een ander drugsbeleid]
archief:concepten:tkprogramma:4.14drugs [2017/09/11 21:22] (huidige)
KapiteinG ↷ Pagina verplaatst van concepten:tkprogramma:4.14drugs naar archief:concepten:tkprogramma:4.14drugs
Regel 3: Regel 3:
 ==== Een ander drugsbeleid ==== ==== Een ander drugsbeleid ====
  
-De Piratenpartij constateert ​dat de 'war on drugs' meer kwaad dan goed doet. Drugsverboden hebben niet geleid tot een daling van productie, handel en gebruik, maar er slechts voor gezorgd dat dit gepaard gaat met meer criminaliteit,​ corruptie, gezondheidsproblematiek en milieuschade. De invoering van het ingezetene criterium (buitenlanderverbod) in coffeeshops in de zuidelijke steden is hiervoor exemplarisch. Het heeft enkel gezorgd voor meer straathandel,​ criminaliteit en overlast van drugstoeristen. 77% van de opsporingscapaciteit wordt nu besteed aan het handhaven van drugsverboden. De politie kan beter achter moordenaars,​ dieven en verkrachters aan, dan achter slachtofferloze '​drugscriminaliteit'​.+Inmiddels is duidelijk ​dat de 'war on drugs' meer kwaad dan goed doet. Drugsverboden hebben niet geleid tot een daling van productie, handel en gebruik, maar er slechts voor gezorgd dat dit gepaard gaat met meer criminaliteit,​ corruptie, gezondheidsproblematiek en milieuschade. De invoering van het ingezetene criterium (buitenlanderverbod) in coffeeshops in de zuidelijke steden is hiervoor exemplarisch. Het heeft enkel gezorgd voor meer straathandel,​ criminaliteit en overlast van drugstoeristen. 77% van de opsporingscapaciteit wordt nu besteed aan het handhaven van drugsverboden. De politie kan beter achter moordenaars,​ dieven en verkrachters aan, dan achter slachtofferloze '​drugscriminaliteit'​.
  
 Verschillende grootschalige onderzoeken laten zien dat ons drugsbeleid volledig is ingehaald door de realiteit: sommige van de meest schadelijke stoffen zijn legaal verkrijgbaar bij de supermarkt, terwijl we mensen opsluiten voor stoffen die veel minder risico’s met zich meebrengen. Recent onderzoek van het RIVM laat duidelijk zien dat ons beleid is gebasseerd op misinformatie en perverse belangen, en niet op wetenschap en feiten. Verschillende grootschalige onderzoeken laten zien dat ons drugsbeleid volledig is ingehaald door de realiteit: sommige van de meest schadelijke stoffen zijn legaal verkrijgbaar bij de supermarkt, terwijl we mensen opsluiten voor stoffen die veel minder risico’s met zich meebrengen. Recent onderzoek van het RIVM laat duidelijk zien dat ons beleid is gebasseerd op misinformatie en perverse belangen, en niet op wetenschap en feiten.
Regel 9: Regel 9:
 === Drugsgebruik- en bezit wordt gedecriminaliseerd. === === Drugsgebruik- en bezit wordt gedecriminaliseerd. ===
  
-De Piratenpartij vindt dat drugsgebruik voor volwassenen onder het zelfbeschikkingsrecht valt. Drugsbezit moet daarom uit het strafrecht worden gehaald en gedecriminaliseerd, cannabis ​gelegaliseerd. Wanneer er sprake is van problematisch gebruik, is dit een probleem voor de gezondheidszorg en niet voor justitie; net zoals bij alcohol of tabak het geval is.+De Piratenpartij vindt dat drugsgebruik voor volwassenen onder het zelfbeschikkingsrecht valt. Drugsbezit moet daarom uit het strafrecht worden gehaald en gedecriminaliseerd. Cannabis moet worden ​gelegaliseerd. Wanneer er sprake is van problematisch gebruik, is dit een probleem voor de gezondheidszorg en niet voor justitie; net zoals bij alcohol of tabak het geval is.
  
 === Productie van drugs wordt gereguleerd === === Productie van drugs wordt gereguleerd ===
archief/concepten/tkprogramma/4.14drugs.1474662999.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2016/09/23 22:36 door Prutzenberg