Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:gr2014:verkiezingen:programma

Partijprogramma's Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Crisishandleiding Nijmegen

Zoals algemeen bekend is heeft de Piratenpartij technisch gezien ook deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, onder leiding van Erwin Lensink, beter bekend als de waxinelichtgooier. Door een samenloop van omstandigheden is er niet tijdig ingegrepen om te voorkomen dat de naam en idealen van de Piratenpartij ingezet konden worden voor Erwin's persoonlijke kruistocht in naam van zijn activisme, paranoia en complottheorieën. Ondanks deze smet op deze verder succesvolle verkiezingsperiode blijft Nijmegen vanzelfsprekend een voedingsbodem voor de idealen van de Piratenpartij, en in komende verkiezingen is het daarom ook meer dan ooit noodzakelijk om het gestoorde beeld dat Erwin Lensenk heeft uitgedragen recht te zetten. Hierbij zullen we vanuit meer kritische kampen ongetwijfeld geconfronteerd worden met deze partij-kaping, en voor actief betrokkenen is enige tact qua respons dan ook gewenst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Erken dat dit voorval is gebeurd, het laatste wat we willen is een imago van censuur binnen de partij. Het is weliswaar een pijnlijke kwestie die de gehele partij in een negatief daglicht zet, maar met het oog op de media-exposure die het al heeft gehad is er geen enkele reden om het te gaan ontkennen. Transparantie is de weg voorwaarts.
  • Maak wel duidelijk dat de organisatie, de standpunten en de ideeën van Erwin Lensenk enkel en alleen van het individu Erwin afkomstig zijn, en slechts in de kantlijn aan de idealen van de Piratenpartij raken.
  • Bestudeer het partijprogramma dat Lensenk in Nijmegen heeft gebruikt.
    • Observeer dat het grofweg uit twee delen bestaat: één deel dat integraal is gekopieerd vanuit het programma van Groningen, en één deel wat Erwin's persoonlijke hersenspinsels bevat (dit is doorgestreept).
    • Trek dit onderscheid door in je publieke uitingen. Vermijd ten alle tijden de discussie op de punten die doorgestreept zijn, en buig het waar mogelijk om naar de thema's waar de Piratenpartij wel voor staat. Bestudeer hiervoor de andere partijprogramma's alswel als de wiki.
  • Bouw aan een brede basis voor de Nijmeegse Piratenpartij, met zoveel mogelijk mede-piraten. Schuif een charismatisch persoon naar voren die namens de piraten in Nijmegen kan spreken. We moeten ten alle tijden vermijden dat Erwin Lensenk in het collectief geheugen het gezicht van de Piratenpartij in Nijmegen wordt.
archief/gr2014/verkiezingen/programma.txt · Laatst gewijzigd: 2014/05/30 16:47 door 127.0.0.1