Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:nieuwsbrief:week03_2013

Nieuwsbrief 18 februari 2013

Contributie

Afgelopen maand hebben we iedereen een verzoek gestuurd de contributie voor lidmaatschap te betalen. Een groot aantal heeft gehoor gegeven aan deze oproep, een aanzienlijke groep echter helaas nog niet. Wanneer je de contributie niet hebt betaald zijn we genoodzaakt het lidmaatschap stop te zetten. Je bent dan geen piraat meer! Wanneer het een probleem geeft om de contributie in één keer over te maken, of wanneer je het niet eens bent met de gestelde termijn, dan kan je dit bij het bestuur aangeven.

Mededeling Ledenraad

Peter Felis heeft zich dinsdag 19 februari 2013 teruggetrokken uit de Ledenraad. De Ledenraad zal de zetel die beschikbaar is gekomen gaan opvullen met de eerste reserve. De reserve kandidaten zijn verkozen tijdens de afgelopen ALV. Het bestuur dankt Peter voor zijn inzet en hopen dat hij op andere gebieden binnen de partij zijn enthousiasme wil gaan inzetten.

Verkiezingen 2014

In 2014 zijn er verkiezingen. In maart zijn er eerst de gemeenteraadsverkiezingen (GR), daarna in juni de verkiezingen voor het Europese Parlement (EP). In aanloop naar deze verkiezingen moet de Piratenpartij exposure genereren: lokaal en landelijk. Alleen met veel exposure zijn we zichtbaar genoeg om de stemmen binnen te halen en zetels te krijgen in de politiek. Zetels betekenen ook daadwerkelijk invloed! Je moet immers het spel meespelen om het te kunnen veranderen. De exposure genereren gaan we in drie stappen doen:

Nieuwe leden werven

Nieuwe leden werven is het hoofdthema van nu tot en met september. We zijn bezig met de bank om automatische incasso te kunnen gebruiken. Dit maakt ledenwerving een stuk eenvoudiger. Binnenkort zijn er nieuwe ledenwerf formulieren te downloaden van de website. Hoe meer piraten er zijn, hoe groter de groep die ook actief is en dus kan ondersteunen in campagnetijd, schrijven van een programma, et cetera.

Ludieke acties

Ludieke acties mogen altijd, maar in aanloop naar de verkiezingen is dit dubbel belangrijk. December is de familiemaand. In iedere huishouden moeten er tijdens de kerst naar die ludieke filmpjes, mimes en mooie berichtgeving worden gekeken waarin de PP naar voren kwam.

Campagne

Campagne is de laatste periode voor de verkiezingen. Iedere regio zal haar eigen aanpak hierin kennen. Maar gemiddeld is dit twee tot zes weken voor de verkiezingen. Het is zinvol om die periode nu al beginnen te plannen en voor te bereiden!

Heb je vragen, op- of aanmerkingen over de verkiezingen? Wil je actief en is dit nog niet bekend bij het Bestuur (liever twee keer melden dan er vanuit gaan dat het bekend is!)? Stuur een mail naar <verantwoordelijke>@piratenpartij.nl

Lokaal actief worden

Is er bij jou lokaal nog geen Piratenpartij actief, maar wil je dit opzetten? Of overweeg je namens de Piratenpartij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Dan is het NU tijd om te beginnen! Kom met ons in contact.

BREIN update

De rechtszaak is in het stadium dat we moeten afwachten. In de bodemprocedure heeft de rechter besloten dat er een comparitie (verschijning) van de partijen zal plaatsvinden. Dit houdt in dat we bij de rechter ons standpunt nog eens toe lichten. Dit is geen openbare zitting. De datum hiervan is nog niet bekend, maar zal binnen een paar weken en uiterlijk volgend jaar maart plaatsvinden. BREIN heeft uitstel gekregen tot 26 februari voor het indienen van een 'conclusie van antwoord' in het hoger beroep. Naast de rechtszaak is het van belang dat we iedereen in Nederland op de hoogte stellen van het belang van een ongecensureerd internet, een vrije informatiesamenleving!

Onder het motto 'een BREINloos Nederland' nodigen we iedereen uit tot het opzetten van (ludieke) acties. Deze acties kunnen uiteenlopen van het informeren van mensen op straat middels bijvoorbeeld flyeren, het organiseren van lezingen/debatavonden, of het inzamelen van geld ter ondersteuning van de rechtszaak. Wanneer je iets in jouw regio gaat organiseren stel ons dan op de hoogte door een mailtje te sturen naar.

ALV

Gezien de reacties op de mailinglijst is in overleg met de ledenraad en het presidium besloten géén ALV te organiseren in maart. De kosten van een ALV zijn relatief hoog. Volgens de huidige statuten moet de begroting worden goedgekeurd door de Ledenraad, verder was de agenda van meer informerende aard. Deze nieuwsbrief, de website en verdere contacten dragen bij aan de informatiestructuur. Wanneer er vragen zijn kan je het bestuur ook altijd mailen. E-mailadressen van de individuele bestuurders vind je op de wiki. De volgende ALV zal plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2013.

Vacatures

Redacteuren/schrijvers gezocht

Zoals je weet, vind je op de homepage van de piratenpartij een blog. De frequentie waarmee we dit blog updaten en de kwaliteit van deze updates laat soms wat te wensen over. Dat is zonde want met meer dan 1500 leden en nog veel meer sympathisanten heeft het blog van de piratenpartij de potentie om reguliere bron van nieuws, opinie en zelfs entertainment te zijn. De piratenpartij is bovendien niet rijk en heeft geen geld voor dure mediacampagnes. Met een goed bezocht en veel geciteerd eigen blog kunnen we ons publiek veel makkelijker bereiken op de momenten dat dit nodig is: bijvoorbeeld tijdens verkiezingscampagnes of in het hoger beroep tegen BREIN.

We gaan daarom de hoeveelheid updates verhogen naar minstens een update per dag, iedere dag, 365 dagen per jaar. Daarnaast gaan we ook kwalitatief verbeteren. Om dit te bereiken zullen we een aantal deelgebieden benoemen die voor de piratenpartij interessant zijn, zoals internetwetgeving, auteursrecht, privacy, onderwijs, enzovoorts. Per deelgebied willen we een redacteur aanstellen, die verantwoordelijk wordt voor updates maar bijvoorbeeld ook de persberichten over zijn deelgebied of eventueel deelgebieden. Deze aanpak zorgt automatisch voor expertise en daar heeft ons publiek behoefte aan. Bijkomend voordeel is dat een redacteur niet al het nieuws meer op de voet hoeft te volgen, maar alleen het nieuws op 'zijn' deelgebied. Dit maakt het werk veel minder tijdrovend. En nogmaals, als je toch iets wil posten wat buiten je deelgebied valt dan is dat geen probleem.

Deze redacteuren gaan op zoek naar voor hen relevant nieuws, opiniestukken en andere content en rebloggen dit op ons blog. Ze voorzien vrijwel iedere reblog van duidend commentaar met een duidelijke persoonlijke stempel maar kunnen ook zelf artikelen en opiniestukken schrijven, interviews doen, fotoreportages schieten, video's maken of zelfs derden uitnodigen om een op-ed voor de piratenpartij te schrijven.

Om er zeker van te zijn dat dit gaat werken en om er voor te zorgen dat alles goed verloopt, wordt er een coördinator aangesteld. Deze bewaakt de voortgang, de kwaliteit van de content en springt bij, verbetert of grijpt in waar nodig. Deze persoon staat in nauw contact met alle redacteuren en is tegelijk het aanspreekpunt voor de bestuursverantwoordelijke communicatie. Onze redacteuren krijgen een unieke kans om nieuws, opinie en entertainment te maken voor een politieke partij die enorm in opkomst is. Lijkt dat je wat? We zoeken redacteuren die beschikken over:

 • Motivatie en inzet
 • Communicatieve kracht
 • Kennis van de (online) media, zowel in Nederland als internationaal
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Een vlotte pen
 • Frequente updates
 • Analytisch vermogen en
 • Associatief vermogen
 • Die op de hoogte zijn van de actualiteit en hierop kunnen inspelen
 • Kunnen motiveren en inspireren
 • Affiniteit hebben met politiek in het algemeen en de (standpunten van) Piratenpartij in het bijzonder

Voor het design van de website zijn we op zoek naar een goede CSS programmeur. Wil jij je talent nuttig inzetten voor de praten, mail dan Bob Sikkema! Tevens zijn we opzoek naar piraten voor onze werkgroep Democratie die willen meedenken en meewerken aan de structurering en uitwerking van directe democratie. Denk bijvoorbeeld aan een goede implementatie van het e-democracy systeem! Heb je andere interesses, ook dan kan je actief worden! Kijk op de wiki voor de juiste contactinformatie of mail naar de afdeling Vrijwilligers.

Er zijn daarnaast een aantal vacante plaatsen voor onder andere de beroepscommissie, kascommissie en een aantal werkgroepen. Ook veel lokale afdelingen zoeken nog actievelingen. Ben je geïnteresseerd om meer actief te worden bij de Piratenpartij, stuur dan een mailtje naar de vrijwilligerscoördinator, of meld je aan via de website!

archief/nieuwsbrief/week03_2013.txt · Laatst gewijzigd: 2022/02/19 05:56 door 157.90.181.147