Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:persberichten:februari_2011

Persberichten Piratenpartij februari 2011

PB: Piratenpartij wil blokkeren internet door kabinet onmogelijk maken - (25-02-2011)

Vandaag heeft het Kabinet geuit het blokkeren van internet door dictaturen onmogelijk te willen maken. Als reactie hierop uit de Piratenpartij dat het blokkeren van internet in zijn algemeenheid onmogelijk gemaakt moet worden en dat het voorgestelde exportverbod op internet filters moet worden uitgebreid naar landen als België en Duitsland. Hierbij merkt de Piratenpartij op dat een dictatuur meestal eerst een monarchie of democratisch land is geweest.

De Piratenpartij deelt dan ook de mening van Mark Rutte wat betreft het ter beschikking stellen van servercapaciteit wanneer het internet is afgesloten. Maar in tegenstelling tot Mark Rutte houden zij het echter niet bij uitspraken, maar voegen zij ook de daad bij het woord en bied zij momenteel servercapaciteit en beveiligde internetverbindingen aan activisten in onder anderen Tunesië, Algerije, Marokko, Bahrein en Egypte.

Deze berichtgeving komt markant een dag na dat Maxime Verhagen de kamervragen van de PVDA wat betreft het internet als eerste levensbehoefte negatief heeft beantwoord. De regering onderbouwt dit door aan te geven dat elektriciteit indirect voorziet in dagelijkse levensbehoeften als voedsel en warmte. De regering is voorts van mening dat het internet voldoende is beschermd.

Het omstreden antipiraterij verdrag ACTA laat echter expliciet opties open met als doel mensen van het internet af te sluiten. “Hiermee toont het kabinet dus aan over een dubbele moraliteit te beschikken en hoe belangrijk ze het internet daadwerkelijk vinden. Er is dus spraken van schaamteloos stemmen winnen ten kosten van internetvrijheid” Aldus Samir Allioui, Piratenpartij Nederland.

PiratenPartij stemadvies voor 2 maart 2011 - (28-02-2011)

In verband met onder andere een lege schatkist doet de Piratenpartij helaas niet mee aan de Provinciale Staten Verkiezingen 2011.

Maar ga wel stemmen op 2 maart! Je stem heeft behalve invloed op beleid in je eigen provincie, ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Welke op zijn beurt een belangrijke rol speelt in de goedkeuring van de kabinetsplannen.

Stem op een oppositiepartij die ervoor kan zorgen dat de (internet)vrijheidsbeperkende plannen van het huidige kabinet van VVD, CDA en Partij voor de ‘Vrijheid’ worden tegengehouden in de Eerste Kamer. Ga bij het maken van je besluit uit van het gepresenteerde programma en niet de mooie woorden van een politicus. Dit stelt je in de gelegenheid om ze op later dato terecht te wijzen.

2014

Als je graag op de Piratenpartij wil stemmen kan dat tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in 2014. Hierbij kunnen wij alle mogelijke hulp goed gebruiken. Dus sta jij achter de punten van de Piratenpartij? Breng dit dan tot uiting en steun ons met behulp van donaties of actieve hulp.

archief/persberichten/februari_2011.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/11 22:05 door KapiteinG