Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:politiek:decentralisatie_jeugdzorg

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
archief:politiek:decentralisatie_jeugdzorg [2017/09/11 22:20]
KapiteinG ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
archief:politiek:decentralisatie_jeugdzorg [2017/09/12 23:38] (huidige)
66.249.76.111 ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 13: Regel 13:
 Naast de jeugdzorg, wordt ook de maatschappelijke ondersteuning (AWBZ-zorg) en de uitvoering rond uitkeringen (participatiewet) bij de gemeenten ondergebracht. Onder het motto "Eén gezin, één plan, één regisseur"​ wil het kabinet de uitvoering zelfs zoveel mogelijk in één hand te leggen. Men denkt met een integrale benadering effectiever bij gezinnen in te kunnen grijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, worden veel gegevens bij de gemeente bij elkaar gebracht. Ook worden gegevens niet alleen op persoonsniveau,​ maar ook op gezinsniveau verzameld en vastgelegd. Naast de jeugdzorg, wordt ook de maatschappelijke ondersteuning (AWBZ-zorg) en de uitvoering rond uitkeringen (participatiewet) bij de gemeenten ondergebracht. Onder het motto "Eén gezin, één plan, één regisseur"​ wil het kabinet de uitvoering zelfs zoveel mogelijk in één hand te leggen. Men denkt met een integrale benadering effectiever bij gezinnen in te kunnen grijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, worden veel gegevens bij de gemeente bij elkaar gebracht. Ook worden gegevens niet alleen op persoonsniveau,​ maar ook op gezinsniveau verzameld en vastgelegd.
  
-De drie wetsvoorstellen kennen op het gebied van gegevensuitwisseling en privacy (vrijwel) dezelfde wetsartikelen. Zie voor meer informatie het wetsvoorstel [[politiek:​wet_maatschappelijke_ondersteuning|WMO 2015]].+De drie wetsvoorstellen kennen op het gebied van gegevensuitwisseling en privacy (vrijwel) dezelfde wetsartikelen. Zie voor meer informatie het wetsvoorstel [[archief:politiek:​wet_maatschappelijke_ondersteuning|WMO 2015]].
  
 De nieuwe situatie moet op 1 januari 2015 in werking treden. Om die reden is de invoering al gestart, terwijl op dit moment slechts één van de drie wetsvoorstellen door het parlement is goedgekeurd. De nieuwe situatie moet op 1 januari 2015 in werking treden. Om die reden is de invoering al gestart, terwijl op dit moment slechts één van de drie wetsvoorstellen door het parlement is goedgekeurd.
archief/politiek/decentralisatie_jeugdzorg.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/12 23:38 door 66.249.76.111