Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:politiek:levenslang_toezicht

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

archief:politiek:levenslang_toezicht [2017/09/11 22:23] (huidige)
KapiteinG ↷ Pagina verplaatst van politiek:levenslang_toezicht naar archief:politiek:levenslang_toezicht
Regel 1: Regel 1:
 +====== Privacy in de politiek: Levenslang toezicht ======
 +Staatssecretaris Teeven (VVD) van Veiligheid en Justitie bereidt een wetsvoorstel voor om bepaalde delinquenten [[https://​zoek.officielebekendmakingen.nl/​kst-33000-VI-89.html|levenslang]] onder '​intensief'​ toezicht te kunnen plaatsen, nadat ze hun straf hebben uitgezeten. Ook kunnen er (levenslang) "​gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende voorwaarden"​ worden opgelegd, zoals een reis- of gebiedsverbod. Daarnaast wil Teeven dat er levenslange [[http://​www.nd.nl/​artikelen/​2012/​maart/​27/​-levenslang-toezicht-voor-tbs-er|verboden]] op drugs, alcohol of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunnen worden uitgedeeld.
  
 +Het gaat om zowel zedendelinquenten als om daders van geweldsmisdrijven. Voor andere ex-gedetineerden moet het mogelijk zijn om hen na hun straf nog [[http://​www.radio1.nl/​items/​50431-levenslang-toezicht-op-zware-misdadigers-gaat-te-ver|maximaal 5 jaar]] te volgen, als het gevaar bestaat dat zij opnieuw de fout ingaan.
 +
 +Advocaten denken [[http://​www.rtvdrenthe.nl/​nieuws/​drentse-advocaten-zien-niets-levenslang-toezicht-op-criminelen|niet]] dat de veiligheid hierdoor groter wordt, omdat er al mogelijkheden zijn mensen met een bepaald recidiverisico '​dwangverpleging'​ op te leggen. Bovendien leert de praktijk dat dit soort maatregelen vaker, in lichtere gevallen en bij [[http://​www.radio1.nl/​items/​50431-levenslang-toezicht-op-zware-misdadigers-gaat-te-ver|meer mensen]] (audio) wordt opgelegd dan vooraf wordt gezegd.
 +
 +Teeven [[http://​nos.nl/​artikel/​355984-teeven-wil-levenslang-toezicht.html|ontkent]] dat het in feite een (levenslange) strafverzwaring betreft.
archief/politiek/levenslang_toezicht.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/11 22:23 door KapiteinG