Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:politiek:vvd_privacy

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
archief:politiek:vvd_privacy [2017/09/11 22:27]
KapiteinG ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
archief:politiek:vvd_privacy [2017/09/14 03:08] (huidige)
66.249.76.111 ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 6: Regel 6:
   * Iemand die aangifte doet kan tijdens de hele strafzaak anoniem blijven   * Iemand die aangifte doet kan tijdens de hele strafzaak anoniem blijven
   * Meer bevoegdheden voor BOA's en winkel-BOA'​s   * Meer bevoegdheden voor BOA's en winkel-BOA'​s
-  * Voorstander van de [[politiek:​wietpas|wietpas]] en softdrugs kunnen alleen "//​giraal//"​ betaald worden+  * Voorstander van de [[archief:politiek:​wietpas|wietpas]] en softdrugs kunnen alleen "//​giraal//"​ betaald worden
  
 ==== Het programma nader bekeken ==== ==== Het programma nader bekeken ====
Regel 26: Regel 26:
 De VVD is voorstander van "//​gemeentelijke toezichthouders/​handhavers en [[archief:​politiek:​cameratoezicht_gemeentewet|cameratoezicht]]//"​. Ook wil de VVD de bevoegdheden van BOA's, "//​winkel-BOA'​s//"​ en particuliere beveiligers uitbreiden. BOA's krijgen de "//​mogelijkheid boetes op te leggen bij overlast, kleine ergernissen en verkeersoverlast//"​. "//​Winkel-BOA'​s//"​ mogen na certificering "//​uitgerust worden met onder meer handboeien en pepperspray//"​. Particuliere beveiligers moeten "//​bepaalde taken//"​ gaan uitvoeren die geen "//​échte politietaken//"​ zijn, als dit "//​wettelijk verankerd//"​ wordt. Dit is een stevige uitbreiding van verschillende bevoegdheden en uit recente incidenten is gebleken dat BOA's soms excessief geweld gebruiken. Of een certificaat voldoende is om politietaken over te nemen zal moeten blijken. Wat dit gaat betekenen voor de rechten van de burger op straat is onbekend. De VVD is voorstander van "//​gemeentelijke toezichthouders/​handhavers en [[archief:​politiek:​cameratoezicht_gemeentewet|cameratoezicht]]//"​. Ook wil de VVD de bevoegdheden van BOA's, "//​winkel-BOA'​s//"​ en particuliere beveiligers uitbreiden. BOA's krijgen de "//​mogelijkheid boetes op te leggen bij overlast, kleine ergernissen en verkeersoverlast//"​. "//​Winkel-BOA'​s//"​ mogen na certificering "//​uitgerust worden met onder meer handboeien en pepperspray//"​. Particuliere beveiligers moeten "//​bepaalde taken//"​ gaan uitvoeren die geen "//​échte politietaken//"​ zijn, als dit "//​wettelijk verankerd//"​ wordt. Dit is een stevige uitbreiding van verschillende bevoegdheden en uit recente incidenten is gebleken dat BOA's soms excessief geweld gebruiken. Of een certificaat voldoende is om politietaken over te nemen zal moeten blijken. Wat dit gaat betekenen voor de rechten van de burger op straat is onbekend.
  
-De VVD is voorstander van de [[politiek:​wietpas|wietpas]]. Verder willen ze dat in coffeeshops "//​alleen giraal worden betaald//"​. Hiermee wordt niet alleen de gebruiker via de wietpas gecontroleerd,​ maar kan ook de hoeveelheid en frequentie van gebruik door de opsporingsinstanties worden achterhaald.+De VVD is voorstander van de [[archief:politiek:​wietpas|wietpas]]. Verder willen ze dat in coffeeshops "//​alleen giraal worden betaald//"​. Hiermee wordt niet alleen de gebruiker via de wietpas gecontroleerd,​ maar kan ook de hoeveelheid en frequentie van gebruik door de opsporingsinstanties worden achterhaald.
  
 De VVD vindt dat "//de strafrechtsketen (politie, openbaar ministerie en gevangeniswezen) moet eenduidig worden aangestuurd. Uitwisseling van informatie moet binnen die keten optimaal kunnen plaatsvinden//"​. Dit lijkt te gaan over digitalisering van strafdossiers,​ maar of er nog meer informatie gedeeld gaat worden is onbekend. De VVD vindt dat "//de strafrechtsketen (politie, openbaar ministerie en gevangeniswezen) moet eenduidig worden aangestuurd. Uitwisseling van informatie moet binnen die keten optimaal kunnen plaatsvinden//"​. Dit lijkt te gaan over digitalisering van strafdossiers,​ maar of er nog meer informatie gedeeld gaat worden is onbekend.
archief/politiek/vvd_privacy.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/14 03:08 door 66.249.76.111