Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:tk2010:partijprogramma:mobiele_telefonie_en_internet

Mobiele telefonie en internet

Voor de Piratenpartij geldt: dataverkeer is dataverkeer. Daarin mag geen onderscheid gemaakt worden. Telefonische data en sms, landsgrenzen en netwerkeigendom mogen geen rol spelen bij het optimaliseren van dataverkeer. Op en tussen alle netwerken wordt privacy van de informatie gegarandeerd.

  • Mobiele communicatie wordt gelijkgesteld aan communicatie via internet service providers (ISPs).

Bij mobiele communicatie is netneutraliteit ook belangrijk; mobiele communicatie wordt daarom gelijk gesteld aan iedere andere internetverbinding.

  • Gelijke prijs voor alle mobiele communicatie binnen de Europese Unie, inclusief Nederland. Geen grenzen op mobiel internet. Datalimieten worden niet toegestaan.

Door alle mobiele communicatie op Europees niveau te beprijzen wordt samenwerking tussen netwerken bevorderd en Europa-wijde marktwerking mogelijk. Artificiële grenzen moeten waar mogelijk opgeheven worden.

  • Overheden en burgers krijgen de mogelijkheid zelf of in een publiek-private samenwerking een huis-aan-huis glasvezelnetwerk aan te leggen.

Glasvezelnetwerken en andere netwerkvoorzieningen mogen niet als monopolie behandeld worden.

  • Overheid heeft gerechtelijk bevel nodig om een mobiele telefoon te traceren of af te luisteren.

Het traceren en afluisteren van een mobiele telefoon is een privacyschendende maatregel en daartoe mag niet door een bestuurder worden besloten. Een systeem vergelijkbaar met een huiszoekingsbevel wordt ingevoerd.

Deze pagina maakt deel uit van het partijprogramma. Klik hier om terug te keren naar het complete overzicht.

archief/tk2010/partijprogramma/mobiele_telefonie_en_internet.txt · Laatst gewijzigd: 2016/12/07 19:20 door 66.249.76.111