Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:tk2010:partijprogramma:ondernemerschap

Ondernemerschap

Ondernemers moeten kunnen ondernemen. De Piratenpartij komt op voor ondernemende burgers. Die burgers moet zo min mogelijk in de weg gelegd worden. De overheid moet kleine ondernemers beschermen tegen machtsconcentraties van overheden en grote ondernemingen. Daar waar de overheid van MKB-ondernemers informatie vraagt, moet ze de daarvoor benodigde software open source en gratis aanbieden.

  • Midden- en kleinbedrijfondernemers (MKB) kunnen innoveren en verkopen binnen Nederland zonder last van patenten.

Innovatie vindt voor een belangrijk gedeelte plaats bij kleinere bedrijven die een sterke focus hebben op ontwikkeling. Deze bedrijven moeten juist worden gestimuleerd in wat ze doen, patenten mogen geen belemmering vormen voor deze innovatie. MKB-ondernemers moeten zich kunnen concentreren op innovatie in plaats van op de juridische kant van patenten.

  • Ontwikkeling van gratis open source software voor door de overheid gevraagde gegevens.

Organisaties, bedrijven en burgers kunnen efficiënter werken wanneer ze bijvoorbeeld open source boekhoudsoftware inclusief belastingregels gratis kunnen downloaden en gebruiken.

  • Geen afdracht voor muziek luisteren of televisie kijken op het werk of in horeca.

Op het werk of in de horeca wordt muziek en televisie doorgaans niet als kern van het verdienmodel ten gehore gebracht. Het verplicht afdragen van gelden om muziek of video te vertonen op het werk of in de horeca moet worden afgeschaft.

  • Parallelle import buiten distributiekanalen van de rechtenhouder om wordt toegestaan.

Het merkenrecht moet niet inhouden dat de rechtenhouder op elke markt een andere prijs mag bepalen. Een open markt door parallelle import komt marktwerking ten goede.

Deze pagina maakt deel uit van het partijprogramma. Klik hier om terug te keren naar het complete overzicht.

archief/tk2010/partijprogramma/ondernemerschap.txt · Laatst gewijzigd: 2016/12/07 19:19 door 66.249.76.111