Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:tk2012:campagne

Verkiezingscampagne Tweede Kamer Verkiezingen 2012

Het Doel

Het doel van deze campagneopzet is om door middel van een taakverdeling met goede coördinatie doelgericht aan de slag te gaan. Dit is voor de Piratenpartij broodnodig wegens de horizontale structurering van de organisatie. Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is dat we goed gaan organiseren. De opzet heeft als doel om een taakverdeling mogelijk en inzichtelijk te maken. Daarnaast faciliteert het de coördinatie van de taken die gedaan moeten worden. En organiseren zorgt ervoor dat we doelgericht aan de slag kunnen. Het uiteindelijke doel van de campagne is om allereerst naamsbekendheid te verwerven, mensen kennen ons simpelweg niet, ook al denken wij graag van wel. Nadat we naamsbekendheid hebben kunnen we de volgende stap ondernemen, en dat is bij de mensen die ons kennen een positieve waardering krijgen. Pas nadat aan de voorwaarden van naamsbekendheid en positieve waardering is voldaan kunnen we mensen gaan overtuigen om op ons te stemmen.

Het Proces

Het primaire doel van de Piratenpartij is om één of meerdere zetels in de Tweede Kamer te verkrijgen. Dit doel kunnen we als groep alleen bereiken als we gebruik maken van strategie, structuur, cultuur en technologie. Hier volgt een korte toelichting:

 • Strategie: de manier waarop gestelde doelen bereikt kunnen worden door het inzetten van middelen en mensen.
 • Structuur: onze taakverdeling en coördinatie van taken.
 • Cultuur: normen en waarden binnen de Piratenpartij. Dit punt is extra belangrijk omdat bepaalde individuen een negatieve sfeer veroorzaken binnen de Piratenpartij. De boodschap aan mensen die negativiteit veroorzaken moet daarom zijn “verander je aanpak!”
 • Technologie: laat dit nou toevallig ons ding zijn. Nu nog alles goed coördineren.

Kwaliteit

 • Als je zegt dat je iets gaat doen, doe het dan ook. Ben je verhinderd, laat dit weten.
 • Dat iets een deadline heeft wil niet zeggen dat het pas op het laatst gedaan moet worden, als je iets nu kunt doen, doe het dan, dan stapelt het werk zich niet op, en blijf je kleine overwinningen boeken.
 • Plan de tijd die je aan de Piratenpartij besteedt goed in, dan kun je productief zijn en tijd overhouden om andere dingen te doen.
 • Focus je telkens op één bijdrage. Ook al denkt iedereen dat ze het kunnen, wij mensen kunnen niet multi-tasken en tegelijkertijd de snelheid en kwaliteit van ons werk hoog houden.
 • Neem genoeg pauzes, 50 min aan iets werken en dan 10 minuten pauze houdt de aandacht bij het werk.
 • Communiceer zo goed mogelijk. We willen groeien, wil je als persoon de stap maken van het omzetten van data naar informatie naar kennis dan heb je context en communicatie nodig.

Contactpersonen

Als je vragen of ideeën hebt over organisatie

Als je vragen of ideeën hebt voor funding

 • Catharina Bethlehem (Cath@IRC)

Wat moet er gebeuren?

archief/tk2012/campagne.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata