Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:tk2012:partijprogramma:sociale_netwerken

20. Sociale netwerken

20.1 Sociale netwerken moeten de mogelijkheid bieden aan alle gebruikers om hun informatie en metainformatie te verwijderen, ook in back-ups.

Om gebruikers te beschermen tegen het delen van privacygevoelige informatie, moeten ze van sociale netwerken de mogelijkheid krijgen hun informatie eenvoudig te verwijderen. (Fitzgerald 2009) Verwijdering van dergelijke informatie moet plaatsvinden in het gehele systeem, inclusief back-ups en aanverwante systemen en databases.

20.2 Tagging van foto's of andere privé informatie door anderen mag op netwerksites alleen met expliciete toestemming van de getagde persoon.

Gebruikers moeten zelf de controle hebben over wat er met hun privégegevens gebeurt. Het beschrijven van gegevens die in de privésfeer liggen, mag alleen na toestemming van de gebruiker. De Nederlandse overheid moet hiervoor wetgeving opstellen en haar invloed aanwenden om de gebruikers van sociale netwerken voor te lichten. Openbaarmaking van privefoto's of andere privégegevens moet niet tegen de wil van betrokken gebruikers plaatsvinden.

Deze pagina maakt deel uit van het partijprogramma. Klik hier om terug te keren naar het complete overzicht.

archief/tk2012/partijprogramma/sociale_netwerken.txt · Laatst gewijzigd: 2016/12/02 18:21 door Azonata