Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:tk2012:partijprogramma:verkeer_en_waterstaat

17. Verkeer en waterstaat

17.1 Anoniem reizen blijft in alle vormen mogelijk en mag geen extra geld kosten.

Privacybeperkende initiatieven als de OV-chipkaart mogen niet door negatieve stimulans aan de burger verkocht worden. Dat betekent dat het niet duurder mag zijn om met een papieren kaartje te reizen.

17.2 Het OV-chipkaart systeem is nog niet klaar voor gebruik, de strippenkaart moet teruggebracht worden totdat er een goed alternatief is.

Anoniem reizen moet te allen tijde kunnen. (Anoniem reizen 2008) Men moet niet alleen een anonieme chipkaart kunnen kopen en gebruiken maar bijvoorbeeld ook reistegoed (bijvoorbeeld bij niet uitchecken) moet anoniem kunnen worden teruggevraagd. Fouten in het systeem moeten niet op de gebruikers afgeschoven worden, alleen op die manier zullen problemen efficient en tijdig afgehandeld worden. Dit betekent dat burgers op geen enkele manier belast mogen worden met mankementen in het systeem. (Gebrek aan centrale regie bij chipkaart 2005)

17.3 Thuiswerken en werken in de buurt wordt gestimuleerd.

De overheid moet thuiswerken, waar dat mogelijk en wenselijk is, stimuleren. (De zegen van het thuiswerken 2007) (Thuiswerken is fijn 2007)

Deze pagina maakt deel uit van het partijprogramma. Klik hier om terug te keren naar het complete overzicht.

archief/tk2012/partijprogramma/verkeer_en_waterstaat.txt · Laatst gewijzigd: 2016/12/02 18:21 door Azonata