Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:crypto:manual:adblockplus

Adblock Plus

Adblock plus is een extensie voor de browser die ervoor zorgt dat reclames geblokkeerd worden. Dit maakt browsen veiliger maar bovenal aangenamer. Adblock Plus is beschikbaar voor alle browsers. De extensie is te downloaden op de website https://adblockplus.org/nl en biedt je automatisch een installatie-link voor de browser die je gebruikt. Let wel op, Adblock plus staat sinds kort zogenaamde “niet opdringerige advertenties” toe. Er zijn alternatieven voor Adblock plus, maar die zijn vaak niet beschikbaar voor alle browsers.

Veiligheid en advertenties

Naast het feit dat advertenties vervelend kunnen zijn vormen ze ook nog eens een risico voor de computer. Het is meerdere malen voorgekomen dat er malware (schadelijke software) is geserveerd aan bezoekers van een website via advertenties. De beheerder van de website kan hier vaak weinig aan doen, de advertenties worden opgehaald van de servers van bedrijven die deze advertenties beheren.

Installatie en instellingen

Voor de installatie van de extensie kan je, indien nodig, onze instructies volgen. Om alle advertenties te blokkeren, en niet alleen de opdringerige, kan je de volgende instructies volgen.

  • In FireFox, klik op het Adblock plus icoon, dan op “Filtervoorkeuren”, haal dan het vinkje voor “Enkele niet opdringerige advertenties toestaan” weg.
  • In Chrome, klik met de rechter muisknop op het Adblock plus icoon, dan op “Opties” en haal dan het vinkje voor “Enkele niet opdringerige advertenties toestaan” weg.
  • In Opera, klik op de Opera menuknop (linksboven), dan op “Extensies”, zoek naar Adblock plus, klik hierbij op “Opties” en haal het vinkje voor “Enkele niet opdringerige advertenties toestaan” weg.
  • In andere browsers gaat dit op een soortgelijke manier als hierboven is beschreven.

Alernatieven

archief/werkgroep/crypto/manual/adblockplus.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:21 door Azonata