Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:crypto:manual:applemail

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisieBeide kanten volgende revisie
werkgroep:crypto:manual:applemail [2014/05/30 16:47] – Externe bewerking 127.0.0.1werkgroep:crypto:manual:applemail [2014/11/02 21:31] – Versimpelen handout Elonoir
Regel 19: Regel 19:
 ===== Een sleutelpaar aanmaken =====  ===== Een sleutelpaar aanmaken ===== 
   - In de map ‘Programma’s’ vind je het programma ‘//**GPG Keychain Access**//’. Open de applicatie.   - In de map ‘Programma’s’ vind je het programma ‘//**GPG Keychain Access**//’. Open de applicatie.
-  - Je kunt nu een nieuw sleutelpaar aanmaken door op het icoon ’Nieuw’ te klikken, of door de toetsen ’⌘’ en ’N’ gelijktijdig in te drukken. Het programma begeleidt je door het proces.+  - Je kunt nu een nieuw sleutelpaar aanmaken door op het icoon ’Nieuw’ te klikken.
   - Bij ‘Volledige Naam vul je de naam in die je aan het sleutelpaar wilt koppelen. Dit kan je echte naam zijn maar dat is niet verplicht.   - Bij ‘Volledige Naam vul je de naam in die je aan het sleutelpaar wilt koppelen. Dit kan je echte naam zijn maar dat is niet verplicht.
-  - Vul het e-mail adres in waarmee je deze sleutels wilt gebruiken. Als je maar een e-mailadres hebt gebruik je dat adres. Het is altijd mogelijk om hierna andere e-mailadressen aan dit sleutelpaar te koppelen, mocht dat nodig zijn.+  - Vul het e-mail adres in waarmee je deze sleutels wilt gebruiken. Het is altijd mogelijk om later andere e-mailadressen aan dit sleutelpaar te koppelen, mocht dat nodig zijn.
   - Controleer of je het adres foutloos hebt gespeld.    - Controleer of je het adres foutloos hebt gespeld. 
-  - Wanneer je de keuze ‘Upload sleutel na genereren’ aanvinkt wordt jouw publieke sleutel automatisch online geplaatst nadat je deze hebt aangemaakt. Hierdoor wordt het voor mensen die je een encrypted e-mail willen versturen versturen een stuk makkelijker jouw publieke sleutel te vinden. +  - Vink het vakje voor Upload sleutel na genereren aan.
-  - Ervaren gebruikers kunnen via ‘Geavanceerde opties’ nog enkele instellingen veranderen. Tenzij je goede reden hebt om dit te doen kan je deze het beste op de standaardwaarden laten staan. Eventueel kan je de lengte van je sleutel verhogen van 2048 bits naar 3072 of 4096. Een langere sleutel is in theorie lastiger om te ‘kraken’. Kies vooral geen kortere sleutel.+
   - In de volgende stap zal je om een ‘passphrase’ gevraagd worden. Zorg voor een wachtwoord dat makkelijk te onthouden is, maar lastig te raden. Wanneer je dit wachtwoord kwijtraakt is er géén manier om dat te herstellen. Bewaar het dus op een veilige plek. Kies bijvoorbeeld vier willekeurige woorden en een cijfer. Spaties zijn toegestaan.   - In de volgende stap zal je om een ‘passphrase’ gevraagd worden. Zorg voor een wachtwoord dat makkelijk te onthouden is, maar lastig te raden. Wanneer je dit wachtwoord kwijtraakt is er géén manier om dat te herstellen. Bewaar het dus op een veilige plek. Kies bijvoorbeeld vier willekeurige woorden en een cijfer. Spaties zijn toegestaan.
   - Elke keer dat je het wachtwoord invoert zie je een optie om dat wachtwoord ook op te slaan in je OSX-sleutelhanger. Het is makkelijk, maar houdt ook in dat je Apple vertrouwt met het wachtwoord van je geheime sleutel. Beter is het om een sterk wachtwoord te kiezen dat ook makkelijk te onthouden is. //TODO:Insert XKCD-ref//   - Elke keer dat je het wachtwoord invoert zie je een optie om dat wachtwoord ook op te slaan in je OSX-sleutelhanger. Het is makkelijk, maar houdt ook in dat je Apple vertrouwt met het wachtwoord van je geheime sleutel. Beter is het om een sterk wachtwoord te kiezen dat ook makkelijk te onthouden is. //TODO:Insert XKCD-ref//
archief/werkgroep/crypto/manual/applemail.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:21 door Azonata