Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:crypto:manual:thunderbird:mac

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
archief:werkgroep:crypto:manual:thunderbird:mac [2014/05/30 16:47]
127.0.0.1 Externe bewerking
archief:werkgroep:crypto:manual:thunderbird:mac [2018/01/02 18:21] (huidige)
Azonata ↷ Pagina verplaatst van werkgroep:crypto:manual:thunderbird:mac naar archief:werkgroep:crypto:manual:thunderbird:mac
Regel 1: Regel 1:
 ====== Versleutelen Thunderbird (MacOS) ====== ====== Versleutelen Thunderbird (MacOS) ======
 Deze pagina is een handleiding om je e-mail te versleutelen in het e-mailprogramma Thunderbird in MacOS. We gaan ervan uit dat je Thunderbird al geïnstalleerd hebt en je e-mail al hebt ingesteld. Deze pagina is een handleiding om je e-mail te versleutelen in het e-mailprogramma Thunderbird in MacOS. We gaan ervan uit dat je Thunderbird al geïnstalleerd hebt en je e-mail al hebt ingesteld.
-Voor het versleutelen gebruiken we een plug-in (een programmaatje binnen een programma) voor Thunderbird,​ die Enigmail heet. Om deze plug-in te laten werken is het daarnaast nodig om het programma GpgTools te downloaden en installeren. ​Lees hieronder stap voor stap hoe dat moet:+Voor het versleutelen gebruiken we een plug-in (een programmaatje binnen een programma) voor Thunderbird,​ die Enigmail heet. Om deze plug-in te laten werken is het daarnaast nodig om het programma GpgTools te downloaden en installeren.
  
 ===== Downloaden en installeren ===== ===== Downloaden en installeren =====
Regel 12: Regel 12:
   - Het welkomstscherm van het installatieprogramma verschijnt. Druk op de knop 'ga door' of ‘Continue’   - Het welkomstscherm van het installatieprogramma verschijnt. Druk op de knop 'ga door' of ‘Continue’
   - Druk in het volgende scherm op de knop ‘Install’. Sta de installatie toe als dit van je gevraagd wordt.   - Druk in het volgende scherm op de knop ‘Install’. Sta de installatie toe als dit van je gevraagd wordt.
-  - Wanneer je Apple Mail niet zelf hebt afgesloten, meldt het installatieprogramma dat Mail afgesloten moet worden. Druk op de knop ‘Quit Mail’.+  - Wanneer je Thunderbird ​niet zelf hebt afgesloten, meldt het installatieprogramma dat deze afgesloten moet worden. Druk op de knop ‘Quit Mail’.
   - Eén van de geïnstalleerde programma’s,​ GPG Keychain Access, vraagt vervolgens toestemming om je Contacten te mogen inzien. Klik op '​OK',​ nu worden de publieke sleutels van je contacten automatisch geïmporteerd.   - Eén van de geïnstalleerde programma’s,​ GPG Keychain Access, vraagt vervolgens toestemming om je Contacten te mogen inzien. Klik op '​OK',​ nu worden de publieke sleutels van je contacten automatisch geïmporteerd.
   - Het installatieprogramma zal nu een publieke en privé sleutel voor je aanmaken. Bij het volgende hoofdstuk wordt je stap voor stap in dit proces begeleid.   - Het installatieprogramma zal nu een publieke en privé sleutel voor je aanmaken. Bij het volgende hoofdstuk wordt je stap voor stap in dit proces begeleid.
archief/werkgroep/crypto/manual/thunderbird/mac.1401461265.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2014/11/03 09:06 (Externe bewerking)