Inhoud
Projectmanagement Redmine [placeholder]
De Piratenpartij Nederland had de intentie te werken met Redmine als projectmanagement tool. Deze is momenteel offline / wordt niet gebruikt. Deze pagina op wiki vooralsnog beschikbaar houden voor eventueel toekomstige inzet.
De Hiermee hebben we een centrale plek waar we taken onder vrijwilligers/afdelingen kunnen verplaatsen, aanmaken en beheren. Dit veraangenaamt het samenwerken, en geeft je ook inzicht in het gehele proces, geeft je toegang tot documentatie en waar je bezigheid in het geheel valt.
Redmine is geen communicatie platform. Wel kan er updates worden gegeven naar projectleden d.m.v. nieuws items.
Gebruiker
Je kunt met je algemene Piraten-id inloggen op https://redmine.piratenpartij.nl.
Home
Hier zie je een overzicht van laatste nieuws, en laatste projecten. De 'Mijn pagina' is interessanter.
Mijn pagina
Hier vind je de 'Aan mij toegewezen issues'. Dit zijn de issues (taken) die de coördinator op jouw naam heeft gezet. Als je op het nummertje klikt, of het onderwerp van het issue, ga je direct naar het issue (taak).
Projecten
Hier vind je een overzicht van projecten en subprojecten waar je in kunt kijken. Als je dan op een project klikt, zie je alle informatie over dat project.
Project pagina
Als je in het menu op 'Projecten' en dan een project selecteerd, of via een issue op de projectnaam klikt, kom je op de project pagina binnen. Hier heb je verschillende submenu's (links), zoals (beperkt tot je rechten op het project);
- Overzicht; Overzicht van nieuws, project-leden, sub-projecten en totalen issues.
- Activiteit; Chronologische volgorde van acties op dit project.
- Issues; Overzicht van openstaande issues (taken).
- Nieuw issue; Maak hier een nieuw issue (taak) aan.
- Gantt; Planningsoverzicht van issues/planning.
- Kalender; Kalender met taken
- Nieuws; Alle nieuws items.
- Documenten; Aangemaakte documenten (geen bestanden).
- Wiki; Documentatie-systeem
- Forums; Forum betreffende dit project.
- Bestanden; Gedeelde bestanden van dit project.
- Instellingen; Instellingen van dit project kunnen worden gewijzigd.
Issues/Nieuw issue
Wanneer je een sub-issue (subtaak) wilt aanmaken, tip; ga eerst naar de hoofdtaak, en maak daar onder 'Subtasks', 'Voeg toe' de subtaak aan. Wijs de taak pas aan een gebruiker toe, wanneer het kan worden uitgevoegd. Doe dit niet vooraf. Indien je dit doet voordat het uberhaubt kan worden uitgevoerd, zien de gebruikers al deze taken, en neemt het overzicht af.
Wijzigingen bijhouden
Je kunt bij je profiel 'Mijn account' aangeven waarvan je emails wilt ontvangen (updates projecten). Eventueel kun je bij diverse onderdelen (wiki, issues) aangeven dat je het wilt monitoren (gele ster bovenin de pagina), die je kunt selecteren. Hierna krijg je automatisch updates per email binnen.
Rechten, gebruikers & Rollen
Rechten zijn uitgedeeld aan groepen. Gebruikers zijn lid van een groep. Deze groep heeft rechten op een project. Enkel een coördinator heeft rechten op naam/persoon/id.
Gebruikers binnen Redmine kunnen de volgende rollen worden toegekend;
Beheerder
Dit is voor de beheerders van Redmine
Coördinator
Coördinator is een rol die geldt per project. De Coördinator kan taken toewijzen.
Lid
Lid van een project, inzicht in issues heeft. Kan alle taken bekijken, behalve privé issues.
Sub-lid
Is een lid van buiten de projectgroep/werkgroep die taken uitvoert op verzoek, maar verder geen toegang tot het project nodig heeft. De gebruiker kan wel issues toevoegen. Ziet enkel zijn gecreëerde of toegewezen taken.
Coördinatie
Zorg dat iedereen een account krijgt. Ze moeten hun nickname/username doorgeven. Als ze deze nog niet hebben, verwijs ze naar; <account aanmaken>. Elke vrijwilligers zou een al Piraten-id moeten hebben. Hou het gehele project in de gaten zoals vorderingen en bottlenecks, en beleg taken op het moment dat ze kunnen worden uitgevoerd. Overlaad de vrijwilligers niet met taken (tenzij ze het willen) zodat er overzicht blijft.
Specifieke taken
Project aanmaken
Publiekelijk, wil zeggen dat het voor IEDEREEN toegankelijk is. Ook voor website bezoekers, zonder een Piraten-ID. Gebruik voor subprojecten, altijd een prefix van het hoofdproject. Dit omdat gebruikers in overzichten enkel de naam van het subproject zien, en deze niet altijd verklaard waar het over gaat.
Voor standaard werkgroep project, standaard enkel de werkgroep aanmaken met de modules; Issue tracking, nieuws en wiki.