Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


irc

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
irc [2017/12/15 21:12]
shaun [IRC]
irc [2019/05/22 15:01] (huidige)
eu-Robert [Uitgebreider]
Regel 41: Regel 41:
  
 === Samenvatting === === Samenvatting ===
-   * Wees vriendelijk. Er zijn genoeg plekken op het internet en de Piratenpartij waar je een lul kan zijn, maar niet veel waar je normaal met elkaar omgaat, en de Piratenpartij IRC is dat laatste. Als je normaliter niet vriendelijk bent, probeer dat dan eens. + 
-   ​* Verlaag niet de signaal/​ruis-verhouding. +  ​* Wees vriendelijk. Er zijn genoeg plekken op het internet en de Piratenpartij waar je een lul kan zijn, maar niet veel waar je normaal met elkaar omgaat, en de Piratenpartij IRC is dat laatste. Als je normaliter niet vriendelijk bent, probeer dat dan eens. 
-   ​* Zie ook de netwerkbrede regels in MOTD, die ook in de Piratenpartij-kanalen gelden.+  * Verlaag niet de signaal/​ruis-verhouding. 
 +  * Zie ook de netwerkbrede regels in MOTD, die ook in de Piratenpartij-kanalen gelden.
  
 === Algemeenheden === === Algemeenheden ===
-   * De chan ops zullen altijd proberen redelijke beslissingen te maken met als doel dat de IRC kanalen niet gaan zuigen. De reden dat we chan ops zijn, is omdat we er goed in gebleken te zijn, en meestal zijn we dat ook. + 
-   ​* Volg de geest, niet de letter. Als je niet zeker weet of iets oke is, vraag het. +  ​* De chan ops zullen altijd proberen redelijke beslissingen te maken met als doel dat de IRC kanalen niet gaan zuigen. De reden dat we chan ops zijn, is omdat we er goed in gebleken te zijn, en meestal zijn we dat ook. 
-   ​* Al deze punten hebben een impliciete "​tenzij het echt heel grappig is" aan het eind. Als je zelf denkt dat je grappig bent en de rest van het kanaal niet, dan heb je het fout. +  * Volg de geest, niet de letter. Als je niet zeker weet of iets oke is, vraag het. 
-   ​* Deze regels zullen veranderen als dat nodig is. +  * Al deze punten hebben een impliciete "​tenzij het echt heel grappig is" aan het eind. Als je zelf denkt dat je grappig bent en de rest van het kanaal niet, dan heb je het fout. 
-   ​* Iets '​ironisch'​ zeggen is nog steeds iets zeggen. Je denkt dat je grappig bent; de rest vindt je een totale lul. +  * Deze regels zullen veranderen als dat nodig is. 
-   ​* De chan ops kunnen en zullen al deze regels breken en er mee weg komen.+  * Iets '​ironisch'​ zeggen is nog steeds iets zeggen. Je denkt dat je grappig bent; de rest vindt je een totale lul. 
 +  * De chan ops kunnen en zullen al deze regels breken en er mee weg komen.
  
 === Instant-bans === === Instant-bans ===
-   * Duidelijke spam: dezelfde inhoud, nutteloze inhoud, adverterende inhoud, etc. continu naar IRC sturen. Er is geen enkele geldige reden om dit ooit te doen. 
-   * Uitingen die compleet kwetsend zijn, en geen enkele andere waarde hebben. "​Beledigende"​ grappen kunnen prima zijn (mits ze grappig zijn); haat is dat niet. 
-   * Een verkeerd geconfigureerde client hebben dat een kanaal automatisch JOIN'​t,​ en dan continu de nick geKILL'​d krijgt. Autojoin niet, zet NickServ ENFORCE uit, of zorg ervoor dat je client netjes identificeert. Dit is geen punitieve ban, het stopt de JOIN/​PART-spam totdat je het gefixt hebt. Laat een op weten als je dat gedaan hebt om de ban weggehaald te krijgen. 
  
 +  * Duidelijke spam: dezelfde inhoud, nutteloze inhoud, adverterende inhoud, etc. continu naar IRC sturen. Er is geen enkele geldige reden om dit ooit te doen.
 +  * Uitingen die compleet kwetsend zijn, en geen enkele andere waarde hebben. "​Beledigende"​ grappen kunnen prima zijn (mits ze grappig zijn); haat is dat niet.
 +  * Een verkeerd geconfigureerde client hebben dat een kanaal automatisch JOIN'​t,​ en dan continu de nick geKILL'​d krijgt. Autojoin niet, zet NickServ ENFORCE uit, of zorg ervoor dat je client netjes identificeert. Dit is geen punitieve ban, het stopt de JOIN/​PART-spam totdat je het gefixt hebt. Laat een op weten als je dat gedaan hebt om de ban weggehaald te krijgen.
  
 === Instant kicks (ban als je doorgaat) === === Instant kicks (ban als je doorgaat) ===
-   * Doen alsof de aanwezigheid of afwezigheid van vrouwen in IRC ook maar iets uitmaakt. Het is niet beledigend, we zijn er gewoon moe van. Zelfde geldt voor foto's eisen, moeilijk doen over iemands geslacht, IRC als dating service zien, etc. Dit "​ironisch"​ doen of als "​verwijzing"​ is geen excuus. + 
-   ​* De Turingtest niet doorstaan. Er zijn geen nieuwe bots toegestaan, en mensen wiens output dusdanig zinloos is dat ze net zo goed bots kunnen zijn, zijn niet gewenst. Als je een bot in een PPNL-kanaal zet, zullen zowel jij als de bot gebanned worden. Dit is inclusief stille bots en elke client script wiens output zichtbaar is in kanaal. +  ​* Doen alsof de aanwezigheid of afwezigheid van vrouwen in IRC ook maar iets uitmaakt. Het is niet beledigend, we zijn er gewoon moe van. Zelfde geldt voor foto's eisen, moeilijk doen over iemands geslacht, IRC als dating service zien, etc. Dit "​ironisch"​ doen of als "​verwijzing"​ is geen excuus. 
-   ​* Redelijkerwijs onbedoelde of niet-kwaadaardige spam, inclusief een groot aantal regels pasten in een kanaal. +  * De Turingtest niet doorstaan. Er zijn geen nieuwe bots toegestaan, en mensen wiens output dusdanig zinloos is dat ze net zo goed bots kunnen zijn, zijn niet gewenst. Als je een bot in een PPNL-kanaal zet, zullen zowel jij als de bot gebanned worden. Dit is inclusief stille bots en elke client script wiens output zichtbaar is in kanaal. 
-   ​* Storen met de mogelijkheid van andere mensen om bots te gebruiken. Dit is inclusief bots of mensen gekicked krijgen en bots nadoen. +  * Redelijkerwijs onbedoelde of niet-kwaadaardige spam, inclusief een groot aantal regels pasten in een kanaal. 
-   ​* Een hoop "​glitchy"​ unicode gebruiken. Het sloopt de terminals van andere mensen, en aangezien je het vrijwel nooit nodig hebt in een normaal gesprek, is dat jouw probleem, niet die van anderen. +  * Storen met de mogelijkheid van andere mensen om bots te gebruiken. Dit is inclusief bots of mensen gekicked krijgen en bots nadoen. 
-   ​* Andere users laten denken dat je iemand anders bent door middelen die je redelijkerwijs had kunnen voorspellen - oftewel, je doet het expres of je had beter moeten weten. +  * Een hoop "​glitchy"​ unicode gebruiken. Het sloopt de terminals van andere mensen, en aangezien je het vrijwel nooit nodig hebt in een normaal gesprek, is dat jouw probleem, niet die van anderen. 
-   ​* Mensen in de val lokken om hen gekickt of gebanned te krijgen door bots. Je kan zeuren over hoe het hun schuld is dat ze dom zijn, je bent nog steeds een lul. +  * Andere users laten denken dat je iemand anders bent door middelen die je redelijkerwijs had kunnen voorspellen - oftewel, je doet het expres of je had beter moeten weten. 
-   ​* IRC is geen soapserie.+  * Mensen in de val lokken om hen gekickt of gebanned te krijgen door bots. Je kan zeuren over hoe het hun schuld is dat ze dom zijn, je bent nog steeds een lul. 
 +  * IRC is geen soapserie.
  
 === Waarschuwingen (kick of ban als je doorgaat) === === Waarschuwingen (kick of ban als je doorgaat) ===
-   * Borderline spam: bijvoorbeeld,​ bots excessief gebruiken, of lang lopen bazelen wanneer niemand reageert of deelneemt. Voor het eerste, gebruik #bots; voor het laatste, gebruik Livejournal. + 
-   ​* Een ander (niet-PP) kanaal of netwerk adverteren. Je mag best kanalen noemen als je daadwerkelijk iets te zeggen hebt, maar je eigen meuk promoten is niet oke. +  ​* Borderline spam: bijvoorbeeld,​ bots excessief gebruiken, of lang lopen bazelen wanneer niemand reageert of deelneemt. Voor het eerste, gebruik #bots; voor het laatste, gebruik Livejournal. 
-   ​* Onbeschoft wezen zonder grappig te wezen. Je hoeft echt niet continu politiek correct te wezen, maar als je excessief beschoft bent zal je vriendelijk gevraagd worden om te vertrekken en af te koelen, shitfag. +  * Een ander (niet-Piratenpartij) kanaal of netwerk adverteren. Je mag best kanalen noemen als je daadwerkelijk iets te zeggen hebt, maar je eigen meuk promoten is niet oke. 
-   ​* Een probleem maken van "​NSFW"​-links. Als je baas moeite heeft met dat soort dingen, misschien moet je dan gaan werken in plaats van op IRC rond te hangen. +  * Onbeschoft wezen zonder grappig te wezen. Je hoeft echt niet continu politiek correct te wezen, maar als je excessief beschoft bent zal je vriendelijk gevraagd worden om te vertrekken en af te koelen, shitfag. 
-   ​* Chatspeak gebruiken: "lol how r u" en dergelijke. Je beschaamt zowel jezelf en anderen. +  * Een probleem maken van "​NSFW"​-links. Als je baas moeite heeft met dat soort dingen, misschien moet je dan gaan werken in plaats van op IRC rond te hangen. 
-   ​* Iedereen laten weten wanneer je AFK en terug bent. Een script gebruiken dat dat aankondigt in een kanaal betekent een kick of ban (net als elk ander zichtbaar script). Dit geldt ook voor nicknames als foobar|afk en foobar|evenpissen,​ daar is de AWAY-functie voor. +  * Chatspeak gebruiken: "lol how r u" en dergelijke. Je beschaamt zowel jezelf en anderen. 
-   ​* Praten voor meer dan een paar regels in talen anders dan Nederlands (of bij uitzondering,​ Engels). Als je een privegesprek wilt hebben met de weinig mensen die je begrijpen, doe het ergens anders. +  * Iedereen laten weten wanneer je AFK en terug bent. Een script gebruiken dat dat aankondigt in een kanaal betekent een kick of ban (net als elk ander zichtbaar script). Dit geldt ook voor nicknames als foobar|afk en foobar|evenpissen,​ daar is de AWAY-functie voor. 
-   ​* In het algemeen, wanneer iemand je vraagt om iets niet te doen; doe het dan niet.+  * Praten voor meer dan een paar regels in talen anders dan Nederlands (of bij uitzondering,​ Engels). Als je een privegesprek wilt hebben met de weinig mensen die je begrijpen, doe het ergens anders. 
 +  * In het algemeen, wanneer iemand je vraagt om iets niet te doen; doe het dan niet. 
  
 ===== Overzicht IRC-kanalen ===== ===== Overzicht IRC-kanalen =====
irc.txt · Laatst gewijzigd: 2019/05/22 15:01 door eu-Robert