Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


werkgroep:ict:administratief:werkwijze:otrs_beheer

Werkgroep: ICT - Documentatie: administratief/werkwijze/otrs_beheer

Het script /opt/otrs/bin/piratenpartij_otrs_db_fix_script.pl op illium draait elk uur en zorgt ervoor dat de inrichting van OTRS min of meer 'uniform' blijft. Hierdoor hoeven een stuk minder zaken handmatig geconfigureerd te worden en hoeven we dus ook minder bang te zijn voor een 'wildgroei' aan verschillende instellingen per queue. Je moet alleen even weten hoe het in elkaar zit.

De entiteiten queue, mail_account, system_address, roles, users, role_user, queue_standard_template en queue_autoresponse worden door het script gegenereerd. Het heeft dus geen zin om deze zelf aan te gaan passen, want wijzigingen worden elk uur overschreven.

Toevoegen nieuwe mailbox/wachtrij

In dit voorbeeld wordt 'catering@piratenpartij.nl' gebruikt.

  • voeg een nieuwe 'groep' toe in de admin interface van otrs met naam 'catering'
  • zorg dat er een imap account bestaat voor catering@piratenpartij.nl met het wachtwoord uit /etc/otrs/imap_pw.pm op illium
  • zorg dat in “Roles ↔ Groups” in otrs admin een koppeling bestaat tussen de group die je net aanmaakte en de role(s) (=LDAP groepen!) die je toegang wilt geven tot de nieuwe wachtrij.
  • eventueel: draai een keer handmatig /opt/otrs/bin/piratenpartij_otrs_db_fix_script.pl op illium, om de wijzigingen per direct door te voeren.

Iemand toegang geven tot een wachtrij

  • deze wijzigingen gaan volledig via LDAP. Maak de betreffende gebruiker in LDAP lid van de juiste ldap groep (=otrs role).
  • eventueel: draai een keer handmatig /opt/otrs/bin/piratenpartij_otrs_db_fix_script.pl op illium, om de wijzigingen per direct door te voeren.
  • mogelijk moet de gebruiker even opnieuw inloggen in OTRS om de nieuwe instellingen te zien.
werkgroep/ict/administratief/werkwijze/otrs_beheer.txt · Laatst gewijzigd: 2014/08/21 10:34 door Lisa