Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:website_template

Template Piratenpartij Nederland

De template van de website kent verschillende onderdelen die dynamisch in elkaar gezet geworden. Deze onderdelen zullen hier besproken worden. De onderdelen zullen zowel technisch/code onderdelen zijn als content onderdelen.

De template wordt zowel landelijk als voor een lokale afdeling gebruikt. Daarom geldt deze handleiding voor zowel de landelijke beheerders van de site (WG communicatie) als de lokale beheerders van de lokale afdeling sites.

Titel en ondertitel

De template ondersteunt een titel en ondertitel. Standaard is deze:
Landelijk: Piratenpartij
Afdeling: Piratenpartij [Afdeling]
De template kijkt naar de titel en zal de afdeling naam kleiner weergeven

Ondertitel is altijd 'voor een vrije informatiesamenleving'

Voorbeeld landelijk:

Voorbeeld afdeling:

Standaard wordt het zwarte logo geladen. Als een afdeling een eigen logo uploaden, zal deze worden getoond.

Het logo moet voldoen aan de volgende eisen:

 1. Transparante achtergrond
 2. Type png
 3. 125 x 125 pixels

Voorbeeld landelijk:

Voorbeeld afdeling:

Zowel landelijk als alle afdelingen zullen hun eigen social media pagina's hebben, en dus ook hun eigen social media links en iconen. Er kan dus verschil zitten in de gebruikte sociale netwerken per afdeling / landelijk. Daarom worden de volgende social media netwerken ondersteund:

 • Facebook
 • Google+
 • Youtube
 • Twitter
 • RSS
 • LinkedIn

Deze social media links zijn per site zelf in te stellen via de Wordpress plugin: https://wordpress.org/plugins/social-media-feather/

Voorbeeld:

Het menu zal altijd een basis aantal items hebben. Deze items zullen via de import geladen worden. De menu items kunnen altijd achteraf worden aangepast. Het menu mag nooit langer worden dan dat de site breed is. Submenu's worden aangegeven met een pijltje ernaast.
Voorbeeld:

Banners voorpagina

Er zijn twee delen voor de banners. Dit zijn

 • Een grote die de volledige breedte bestrijkt
 • x aantal die gezamenlijk de breedte bestrijkt

Als er geen banners zijn, worden de blokken ook niet getoond, en zullen de blogposts eerder op de pagina beginnen.

Volledige banner

Deze banner kan via een HTML widget worden ingesteld. Deze is helemaal zelf te configureren.

Uitgelicht

De banners op de voorpagina zijn uitgelichte pagina's. Dit betekend dat er pagina's zijn die speciale aandacht verdienen. Deze pagina's kun je dan uitbreiden met de optie uitgelicht. Daarvoor moet dan een plaatje worden toegevoegd aan de pagina. Deze wordt dan weer gebruikt om op de voorpagina te tonen. De template zal zelf uitzoeken hoeveel uitgelichte pagina's er zijn, en tot een max van drie dan tonen. Als er minder zijn, zullen de banners breder worden.

Blogs op voorpagina

Lees hier meer tips voor een goede blogpost

Op de voorpagina staan altijd de laatste X blog items. Dit aantal is zelf in te stellen via het CMS. Het is mooi als elk blog een of meerdere foto's heeft. Deze wordt dan altijd links boven in het artikel getoond.

Verder is het van belang om met alinea's te werken. Dit omdat het leesbaarder maakt voor de bezoeker, maar ook dat het CMS dan niet ellen lange teksten op de voorpagina toont. Normaal zal de website als teaser de eerste alinea gebruiken. Heb je deze niet, dan zal de teaser de hele tekst worden en dus te lang.

Buttons

Hier staan de twee buttons van lid worden en doneren. Deze zullen altijd blijven staan op elke pagina en ook op de afdeling sites. Deze buttons zijn niet te veranderen vanuit het CMS. Deze zullen semi hard coded worden.

Wij zijn

Dit is een widget dat standaard de landelijke programma punten toont. Deze zijn gelinkt naar het programma wiki.

Een lokale afdeling kan deze programma punten aanpassen door als website beheerder in te loggen en naar de widgets te gaan. Daar is het dan mogelijk om de widget Wij Zijn aan te passen met eigen programma punten

Kalender

De kalender staat altijd als widget op elke pagina. Deze widget staat in een zijbalk, die altijd zichtbaar zal zijn. De kalender is zelf in te vullen en werkt net zo als het aanmaken van een blogpost. Hier is weinig speciaals aan.

Nieuwsbrief

Dit is een widget dat alleen op de landelijke website wordt gebruikt.

Piratennieuws (RSS)

Er wordt een RSS feed bijgehouden met nieuws dat relevant is voor de Piratenpartij. Deze staan in dit widget. Deze is verder niet aan te passen voor de lokale afdelingen

Aanmelden

Dit is een standaard blok wat altijd aanwezig zal zijn.

Contact

Het is de bedoeling dat je met deze handleiding alles zelf kan doen. Mochten er toch problemen zijn stuur dan een mail naar communicatie@piratenpartij.nl

archief/werkgroep/communicatie/website_template.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata