Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:nieuwsbrief:items

Nieuwsbrief items

De nieuwsbrief is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen staan als nieuwsbrief items in een aparte lijst. Deze is te vinden in het CMS onder 'Nieuwsbrief items'. Hieronder zie je een overzicht van verschillende Nieuwsbrief items.

Overzicht

In het bovenstaande overzicht zie je de tag nb2015-12 wordt gebruikt voor het selecteren van de nieuwsbrief items voor de nieuwsbrief voor December 2015.
Nieuwsbrief items die geen tag hebben, of een andere waarde, worden dus overgeslagen bij het maken van de nieuwsbrief.

De volgorde van de nieuwsbrief wordt bepaald door de publicatie datum. Deze werkt in omgekeerde volgorde. Dit is gedaan zodat nieuws items automatisch onderaan de standaard items komen te staan.

Toevoegen

Het toevoegen van een nieuw nieuwsbrief item gaat via het blog systeem van het CMS. Door op de knop 'Voeg nieuwsbrief item toe' krijg je een nieuws edit scherm. In dat scherm kun je dan de titel invoeren. De titel wordt vervolgens in de nieuwsbrief gebruikt voor de inhoudsopgave.
Type de content in de WYSIWYG editor.
Via het uitgelicht item optie (rechts onder) is het mogelijk om een icoon te selecteren voor in de nieuwsbrief. Zorg voor een duidelijk, en vooral niet te groot icoon.

Vervolgens kun je via de publicatie datum bepalen waar dit bericht in de nieuwsbrief komt te staan. Het is verstandig, om nieuwe berichten die niet elke nieuwsbrief terug komen, de datum van aanmaken te blijven hanteren.

Verwijderen

Het is niet nodig om nieuwsbrief items te verwijderen. Door goed gebruik te maken van de tags, kun je dus er voor zorgen dat oude nieuwsbrief items niet meer gebruikt wordt in een nieuwe nieuwsbrief.
Als er bijvoorbeeld geen nieuws uit de regio afdelingen is, dan haal je de tag weg bij het nieuwsbrief item over de afdelingen. Door dit te doen, kun je bij een volgende nieuwsbrief als er wel nieuws van de regio afdeling komt, weer makkelijk toevoegen.

Herhaling

Er zijn nieuwsbrief items die elke nieuwsbrief terug komen. Deze items kunnen hergebruikt worden door steeds de inhoud te actualiseren naar de nieuwe tekst. Door dan de tag naar de nieuwe nieuwsbrief te zetten, wordt de nieuwe inhoud van het bestaande item overgenomen in de nieuwsbrief

archief/werkgroep/communicatie/nieuwsbrief/items.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata