Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:facebook_handleiding_richtlijnen

Facebook Handleiding

Huidige bezetting

Naam Facebook Post onder… Rol
Danny Danny Palic [Danny] Redacteur
Dylan Dylan Hallegraeff [Dylan] Redacteur
Jelle Jelle de Graaf [Jelle] Redacteur
Marcel Marcel Kamphuis [Marcel] Redacteur
Matthijs Matthijs Po [Matthijs] Redacteur
Michiel Michiel Dulfer [Michiel] Redacteur
Steven Steven Russchenberg [Steven] Paginabeheerder
Wiel Wiel Maessen [Wiel] Paginabeheerder


Do's and don'ts als Facebook beheerder

 1. Schrijf je in op de (besloten) mailinglijst, zodat we op een centrale manier met elkaar kunnen overleggen. Pagina beheerders die niet op de mailinglijst staan, zullen worden verwijderd als beheerder.
 2. Als je een maand niet actief bent geweest op de pagina, dan kunnen we je naam uit het beheer-lijstje halen. Je kunt hiervoor zelf ook een mailtje sturen aan de mailinglijst. Dat komt de duidelijkheid ten goede en zorgt dat er geen 'vervuiling' optreedt. Heb je in de toekomst weer zin/tijd om bij te dragen? Heel graag! Stuur dan gewoon een mailtje, dan voegen we je weer toe.
 3. Wanneer een beheerder wordt verwijderd van of toegevoegd aan de pagina, zal dit via de mailinglijst kenbaar gemaakt worden.
 4. Onwenselijke berichten (racisme / oproepen tot geweld) worden verborgen, niet verwijderd. Hierdoor blijft er altijd een record van wat er plaatsgevonden heeft op onze pagina. Wanneer je een bericht verbergt, stuur je een mailtje aan de mailinglijst zodat geregistreerd wordt waarom, wanneer en door wie dit gebeurd is. Wees heel terughoudend met het verbergen van posts, we hebben liever openlijk discussie!
 5. Zodra je als beheerder van de pagina wordt aangesteld, is het bijna niet meer mogelijk berichten van onze eigen pagina te 'liken' op je eigen naam. Houd hier rekening mee en like niet onze eigen berichten, dit kan slecht (bijvoorbeeld arrogant of dom) overkomen.
 6. Events van afdelingen worden alleen gedeeld op de pagina wanneer Piratenpartij [NL] als eventmanager wordt toegevoegd.
 7. Boosten van posts doen we in principe niet, maar overleg het op de mailinglijst als je iets buitengewoons toch graag wilt boosten.
 8. Zet in alle communicatie via Facebook je naam tussen [blokhaken], óók in bijvoorbeeld privé berichten aan volgers. Hierdoor is duidelijk wie wat gepost heeft, dit komt de transparantie van de partij ten goede en het kan juridisch van belang zijn.
 9. Ga verantwoordelijk om met je (re)posts, niet klakkeloos overnemen maar onderzoek eerst even de achtergronden. Bij twijfel: overleg via de mailinglijst! Wees zorgvuldig met wat je post en wees je ervan bewust dat dit officiële uitingen door de partij zijn, wat juridische en politieke implicaties met zich meebrengt. Verwijs ook nooit naar torrents of proxies!
 10. Het is beter zelf de achterliggende bron van een post op te zoeken en te posten, dan simpelweg op 'delen' te klikken. Dit komt de authenticiteit van onze informatie ten goede.
 11. Plaats posts tussen 10:00 uur en 20:00 uur. Het plaatsen van posts buiten deze tijden levert aanzienlijk minder views op. Tip: Door op het klokje te klikken onder je post, voordat je deze plaatst, kun je je post uitstellen tot een door jou gekozen moment. Check wel altijd even of er niet op datzelfde tijdstip al een post gepland staat, zodat we onze communicatie zoveel mogelijk spreiden.

Inhoud van de posts

Hoofdregel: alleen onderwerpen die aansluiten bij onze standpunten. Als je hier van afwijkt moet je voorbereid zijn op vragen van respondenten.

Voorbeelden

 • Links naar blogs op onze website
 • Reacties op politieke ontwikkelingen
 • Aandacht voor rechtszaken Brein
 • Links naar interessante artikelen
 • Geld vragen als dat nodig is
 • Oproepen om lid te worden
archief/werkgroep/communicatie/facebook_handleiding_richtlijnen.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata