Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:nieuwsbrief:archief

Nieuwsbrief archief

Het is helaas niet mogelijk om de nieuwsbrieven automatisch te archiveren. De plugin die het zou kunnen, heeft veel beperkingen. Daarom is het noodzakelijk om zelf het nieuwsbrief archief bij te houden.
Het aanmaken van een nieuwe nieuwsbrief in het archief gaat via onderstaande stappen plan.

HTML Bron

De HTML bron code kan een op een gekopieerd worden van de verstuurde nieuwsbrief. Er hoeft niets gedaan te worden in de HTML code van de nieuwsbrief.

Open de verstuurde nieuwsbrief vanuit het nieuwsbrief overzicht scherm.

Klik op de edit knop om de HTML code van de nieuwsbrief te krijgen.

Klik op de HTML knop in de editor. Zie paarse omcirkeling

In het nieuws venster selecteer je alle HTML code (Ctrl+A), en kopieer de tekst (Ctrl+C). Sluit het venster door op de cancel knop te klikken.

Als de HTML code gekopieerd is, maak je een nieuwe pagina aan. Dit is een standaard CMS pagina.

Nieuwsbrief pagina maken

Maak een nieuwe pagina aan in het CMS in de pagina's sectie. Je krijgt dan de onderstaande scherm te zien. Hier komt dan de HTML code in.

Er zijn een aantal opties belangrijk:

Titel

Vul de titel in. Het is netjes om hier dezelfde titel te gebruiken als die is gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.

Editor

Zorg dat de editor in Tekst modus staat (zie paarse cirkel). Dit zorgt ervoor dat de HTML code die gekopieerd is, niet wordt aangepast door de editor. Je plakt in de tekst versie de HTML code van de nieuwsbrief. Je ziet hier dan weer dezelfde code als in de popup van de nieuwsbrief.

Hoofd pagina

Om er voor te zorgen dat de urls in de website netjes in de map /nieuwsbrief/ komen, moet de pagina 'Nieuwsbrief' als hoofdpagina worden gekozen. Dit doe je aan de rechter kant met de optie 'Hoofd' in 'Pagina attributen'. Hier moet de nieuwsbrief overzichtspagina gekozen worden als hoofdpagina.

Sla vervolgens op, en je krijgt als het goed is een nieuwe pagina op de url: https://piratenpartij.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-2015-12. Dit zie je na het opslaan bij de optie 'Permalink'

Nieuwsbrief overzichtspagina

Tot slot moet de nieuwe nieuwsbrief pagina aan het archief overzicht worden toegevoegd. Dit doe je door de nieuwsbrief archief pagina aan te passen. Open de pagina in de editor.

In deze pagina hoef je alleen in de opsomming de nieuwe pagina als link toe te voegen. Verder hoeft er niets aangepast te worden.
Zorg er wel voor dat de test '[newsletter]' blijft staan. Dit is de code voor het aanmeld formulier van de nieuwsbrief.

archief/werkgroep/communicatie/nieuwsbrief/archief.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata