Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:nieuwsbrief:samenstellen

Nieuwsbrief samenstellen

Als alle nieuwsbrief items zijn aangemaakt, en van juiste tag voorzien, kun je via het menu item 'Newsletter' een nieuwe nieuwsbrief aanmaken.
Je komt dan in het overzicht van alle verstuurde nieuwsbrieven. Door op de knop 'New newsletter' te klikken kun je een nieuwe nieuwsbrief maken.

Vervolgens kies je de Piratenpartij Nederland template

Je krijgt nu een lege nieuwsbrief (dit is niet zeker, lijkt op laatste aangemaakte). Dit is een pagina met verschillende opties. De pagina kan wat overweldigend overkomen. Schrik niet, en neem de tijd. Want je hoeft bijna niets meer te doen.
Het scherm is opgebouwd uit twee delen. De linker kant is voor het aanpassen van de nieuwsbrief. Aan de rechterkant krijg je dan een voorbeeld van de gemaakte keuzes. Door op de knop 'Refresh the preview' te klikken wordt het voorbeeld ververst.

Titel

Vul de titel van de nieuwsbrief in. Stramien: Nieuwsbrief [Maand] [jaar]

Introductie tekst

Maak een introductie tekst. Deze staat bovenaan de nieuwsbrief. Er kan gebruik gemaakt worden van plaatjes en HTML links naar andere pagina's.

Nieuwsbrief tag

Hier maak je de keuze voor welke nieuwsbrief items er gebruikt worden voor de nieuwsbrief. Hier vul je dan de tag in in het formaat: nbJJJJ-MM. Voorbeeld: nb2015-12 voor December 2015
Het is heel belangrijk dat hier de juiste tag wordt gebruikt. Anders bestaat de kans dat er oude content wordt verstuurd!

Locatie iconen

Je kunt kiezen om gebruik te maken van iconen per nieuwsbrief item. Dit zijn de afbeeldingen die geselecteerd zijn als uitgelichte item bij het nieuwsbrief item.
Keuzes zijn: links, rechts, geen

Blog items

Selecteer de blog items die in de nieuwsbrief worden opgenomen. De lijst is gesorteerd op nieuwste/laatste blogpost bovenaan.
Als er geen blog items worden geselecteerd, zal dit onderdeel van de nieuwsbrief ook niet getoond worden. Ook in de inhoudsopgave wordt dit item dan niet getoond.

Agenda items

Voor de agenda items geldt hetzelfde als de blogitems. Hier selecteer je dan de agenda items die in de nieuwsbrief geplaatst worden.

Preview

Als alle instellingen goed staan, klik op de 'Refresh preview' knop en dan krijg je de nieuwe nieuwsbrief. De preview kan geopend worden in een nieuw scherm, zodat je de nieuwsbrief beter kunt beoordelen.

Tekst wijzigen

Als je in de preview ziet dat er nog type fouten in staan, dan kun je via de tekst link 'Bewerken in een nieuw venster' on de titel klikken om de tekst aan te passen. Je krijgt dan in een nieuw venster de tekst vanuit het CMS. Dit is dus de specifieke nieuwsbrief item die is aangemaakt. Sla de tekst op als deze is aangepast.
Klik daarna opnieuw op de 'Refresh preview' knop om de nieuwe tekst te lezen.

archief/werkgroep/communicatie/nieuwsbrief/samenstellen.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata