Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:nieuwsbrief:versturen

Nieuwsbrief versturen

Voordat de nieuwsbrief verstuurd wordt, kun je deze nog 1 keer helemaal controleren. Dit is de laatste kans om eventuele typefouten en andere issues nog aan te passen.

HTML Versie

In de eerste tab staat de HTML versie van de nieuwsbrief. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het CMS en de afzonderlijke nieuwsbrief items, is het niet meer nodig om hier HTML aan te passen. Dus loop de tekst na, maar ga niets aanpassen. Wijzigingen in de HTML versie worden hier niet meer overgenomen in de tekst versie.

Tekst versie

De tekst versie is de volgende tab die gecontroleerd moet worden. Hier staat de tekst versie van de nieuwsbrief. Inhoudelijk is deze hetzelfde als die van de HTML.
Alle links in de HTML versie worden automatisch omgezet naar tekst versies. Hier hoeft niets voor worden gedaan.

Email tracking

Het is niet des Piraats om de nieuwsbrief lezers te tracken. Het is natuurlijk mooie informatie, maar het is niet nodig. Daarom moet er heel goed gecontroleerd worden dat de tracking optie uit staat.
Deze optie is in te stellen op het tabblad 'Other'. De optie 'Track click and message opening' moet op 'NO' staan.

Testen

Tot slot als alles goed is, dan doe je eerst nog een test ronde. Klik daarvoor op de knop 'Save and test'. Dan krijgen de mensen die als test persoon zijn gemarkeerd in de subcriber lijst nu een test email. Wacht de reacties af en pas eventueel de nieuwsbrief aan. Het aanpassen van de nieuwsbrief betekend dus wel opnieuw beginnen.

Versturen

Als alles goed is, en er zijn geen reacties op de test nieuwsbrief gekomen, kan deze verstuurd worden. Klik op de knop 'Send'. Bevestig de popup, en de nieuwsbrief wordt verstuurd. Dit gaat in batches. Het systeem probeert 1000 nieuwsbrieven per uur te versturen. Daarom zal het aantal verstuurd nieuwsbrieven in het overzicht eens per 5 minuten worden aangepast met verstuurd nieuwsbrieven.

archief/werkgroep/communicatie/nieuwsbrief/versturen.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata