Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:communicatie:social_media

Social Media Strategie

Hier de strategie voor het managen van Social media (Twitter, Facebook, Instagram) en waarbij leden/kandidaten gemakkelijk een bijdrage kunnen leveren. Wat erg handig is dat we Buffer gebruiken waar we social media berichten gemakkelijk kunnen inplannen. Er zijn drie verschillende niveaus van toegang en daar horen verschillende taken bij.

Admins

Admins kunnen bij de Twitter/Facebook analytics en kunnen het profiel veranderen. Daarnaast kunnen zij mensen toevoegen aan Tweetdeck. Er wordt voor de rest niks gedaan als admin (dus nooit direct op twitter pagina iets tweeten).

AdminSocial Media
Koen Twitter
Jos Twitter
Steven Russchenberg Facebook
Wiel Maessen Facebook
Charif Mews1) </sup> Twitter

Guardians

Dit zijn mensen die tweets/posts goed kunnen keuren op Buffer, maar ook direct kunnen reageren op mensen via Twitter (via Tweetdeck) en Facebook. Voor Guardians geldt over het algemeen ook dat ze hun tweets moeten indienen of bespreken met een andere Guardian, tenzij ze bijvoorbeeld organisator van een congres zijn en het gaat over het congres. Echter zelfpromotie zal altijd via een andere Guardian moeten gaan, al verwacht ik dat het wel meevalt met de mensen die nu toegang hebben. Guardians krijgen toegang als lid van Piratenpartij account via Tweetdeck en via Buffer (aparte mail met gebruikersnaam en wachtwoord komen er nog aan).

Guardians

  • Melissa
  • Koen
  • Jos2)
  • Steven Russchenberg
  • Jonathan van Dijken
  • Michiel Dulfer
  • Charif Mews

Interceptors

  • Buffer gebruikersnaam = interceptor@swarmpac.com
  • Buffer wachtwoord = 2tweetornot2tweet

Dit zijn Piraten die een goed artikel hebben gelezen en denken dat dit zeker moet worden getweet vanuit het PPNL account. De tweet dien je in via Buffer, waar vervolgens een Guardian de tweet moet goedkeuren en het tijdstip van de tweet kan bepalen.

Dit is iedere piraat en het mag gewoon gedeeld worden. Ze kunnen niet bij het e-mail account en mocht iemand het misbruiken dan kan er gelijk ingegrepen worden. Het is goed om een bepaalde vorm van controle te houden (vooral wanneer iemand gaat trollen).


1)
Charif heeft 2FA voor Twitter en beheerdersrechten over Facebook.
2)
Alleen over kroegmeets.
archief/werkgroep/communicatie/social_media.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 18:28 door Azonata