Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


archief:werkgroep:tweede_kamerverkiezingen

Komende Tweede kamerverkiezingen

De kiescommissie is aangesteld door de ledenraad met als doel er voor te zorgen dat de leden van de Piratenpartij Nederland op een goede manier de kieslijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen kunnen vaststellen. Het proces om te komen tot een kieslijst begint met het kiezen van de lijsttrekker. Middels lijsttrekkersdebatten, deze website en de Algemene Ledenvergadering op 26 juni zullen wij proberen, zowel online als offline, jullie zo goed mogelijk in staat te stellen om jezelf te informeren over de kandidaten.

De commissie bestaat uit Matthieu Benistant, Bert van der Lingen, Maarten van den Oever, Annet Baars, Arnoud Mulder en Max Oosterbeek

De commissie is begin mei begonnen met het opstellen van de vacature die op 11 mei is verzonden. De deadline was op 1 juni, dus de kandidaten zijn bekend!

Op de Algemene Ledenvergadering van 5 juni zullen de kandidaten zichzelf introduceren middels een korte pitch van drie minuten. In de drie weken daarna zullen de kandidaat-lijsttrekkers worden uitgenodigd voor debatten en zullen zij ook online hun visie met ons delen, onder andere via deze website. Op de Algemene Ledenvergadering van 26 juni valt de uiteindelijke beslissing. Eerst krijgen de kandidaten de ruimte zichzelf te presenteren, waarna de leden nog de mogelijkheid krijgen vragen te stellen aan de kandidaten. Hierna volgt de lijsttrekkersverkiezing.

De kersverse lijsttrekker zal toetreden tot de kiescommissie voor het tweede deel van het proces: het kiezen van de rest van de lijst. In juli zal de vacature worden verzonden en de kiescommissie zal vermoedelijk eind augustus in gesprek gaan met de kandidaten. De Algemene Ledenvergadering waar de uiteindelijke kieslijst wordt vastgesteld staat gepland voor september.

Kandidaten

Leer de kandidaten kennen:

Kandidaat Twitter Facebook Linkedin - introductie door kandidaat - motivatie kandidaat Rico Brouwer http://twitter.com/ricobrouwer https://nl.linkedin.com/in/ricobrouwer

Vragen staat vrij!

We moedigen iedereen aan vragen aan de kandidaten te stellen via social media. Op deze manier help je de partij en de kandidaat aan extra zichtbaarheid.

Binnenkort zullen debatten worden georganiseerd waarin de kandidaten zich presenteren. Om de leden in de gelegenheid te stellen vragen voor te leggen aan de kandidaten stellen wij ons mailadres beschikbaar.

kiescommissie@piratenpartij.nl

Wij zullen de verschillende vragen rubriceren en voorleggen aan de kandidaten die vrij zijn hier via hun blogpost of eigen gekozen kanalen op te reageren. De vragen worden ook verzameld en doorgegeven aan de organisatoren en gespreksleiders van de debatten.

Een selectie van de belangrijkste vragen vanuit de leden zullen wij hieronder plaatsen.

=vragenleden=

archief/werkgroep/tweede_kamerverkiezingen.txt · Laatst gewijzigd: 2018/01/02 17:43 door KapiteinG