Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


case_studies:langstudeerders

Langstudeerders

Demonstratie Den Haag 21 januari tegen maatregelen langstudeerders

Waarvoor demonstreren we?

Als een student wat langer studeert, bijvoorbeeld om extra vakken te doen of extra bestuurservaring op te doen, en het loopt meer dan een jaar uit, wat heel snel gebeurt bij de meeste echt stevige studies, moet de student volgens deze nieuwe wet per jaar 3000 euro boete nog bovenop het collegegeld, kamerhuur, en andere kosten betalen.

Dat is niet het enige, ook de universiteit moet per student per jaar 3000 euro boete aan de overheid betalen. Dit zorgt ervoor dat studenten hun studie niet meer kunnen betalen en studeren weer alleen voor de rijken wordt, of voor diegenen die graag een enorme studieschuld opbouwen. Dit kost universiteiten ook een hoop geld, dat ze normaliter in onderwijsverbetering of onderzoek kunnen stoppen. Nu kunnen ze er voor gaan kiezen veelbelovende maar wat tragere studenten buiten te zetten, of ze een diploma geven terwijl ze dat nog niet verdiend hebben, zodat je InHolland-achtige situaties krijgt.

Het lijkt me duidelijk dat deze maatregel nergens op slaat en gewoon van tafel moet. Dus: Iedereen die voor de kenniseconomie is, iedereen die vindt dat onderwijs vrij beschikbaar moet zijn, moet vooral naar de demonstratie komen.

Er zijn op 21 januari 2 demonstraties. 's Ochtends demonstreren de hoogleraren onder leiding van rectoren. 's Middags is er een grote studentendemonstratie. De inloop van die laatste is om 12.30u op het malieveld. Het begint om 13.00u en het programma loopt tot 15.30u. Komt allen!

Meer informatie

case_studies/langstudeerders.txt · Laatst gewijzigd: 2014/05/30 16:47 door 127.0.0.1