Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


werkgroep:eindredactie

Eindredactie

Als je iets wilt publiceren moet je een aantal zaken aflopen, zoals content, vormgeving en tijdstip van publiceren. Bijvoorbeeld geeft het blog de mening van de Piratenpartij weer, of is het een stuk met een persoonlijke mening en/of interne discussie. Op de wiki staat al een en ander beschreven over blogmoderatie van de content.

Taal

Geeft de titel de essentie van het artkel goed weer? Is het artikel op grammatica en/of taalfouten gecontroleerd? Let ook op de leesbaarheid van de teksten, bijvoorbeeld te lange zinnen.

Stijl

Bevat de titel stijlfouten, zoals teveel hoofdletters. Bij voorkeur ook niet eindigend op een uitroepteken. Let er ook op dat het artikelen geen stijlfouten bevat, bijvoorbeeld regels op verkeerde plek afgebroken. Bij langere teksten graag ook wat tussenkopjes toevoegen.

Afbeeldingen

De uitgelichte afbeelding bij een blog moet bij voorkeur vierkant zijn, met afmetingen van minstens 512px. Het belangrijkste: Let op de rechten!

Zoektermen

Ook nog de juiste categoriën aanvinken, en de tags zetten.

Timing

Wat betreft het tijdstip van publiceren, kan het publiceren ook wachten tot de volgende dag? Want op een laat tijdstip s'avonds publiceren, dan lijkt de volgende dag alweer oud nieuws. Publiceren kan ook ingesteld worden met een timer.

Vertalen

Als je wilt, kun je een vertaling maken van een blog van een Piraten Europarlementariër of van de European Pirate Party (PPEU). Als je iets anders gaat vertalen dan een Piraten blog, let dan (vooral) ook op de rechten! Zonder schriftelijke toestemming kunnen we het meestal niet plaatsen.

Wat de tooling betreft kun je gebruik maken van DeepL of Google Translate, en Synoniemen.net helpt je steevast snel aan het juiste woord.

Het heeft de voorkeur om middels een Pad een bericht aan te leveren aan het redactieteam, dit kan per email naar Redactie.

Vermeld in je mail in elk geval de Titel en URL van het oorspronkelijke bericht, en de URL van het padje.

werkgroep/eindredactie.txt · Laatst gewijzigd: 2021/04/29 13:20 door waBrandsma