Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


werkgroep:onderzoek:functieprofiel:wetenschappelijkbureau

Werkgroep: Onderzoek

Zoals de naam al laat blijken is deze werkgroep er voor bedoeld om onderzoek te verrichten voor de Piratenpartij. Zo is zij verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van onze argumenten en kan zij aangeroepen worden om een bepaald issue uit te zoeken en te doorlichten. De werkgroep Onderzoek is een open werkgroep. Onderwerpen die vast binnen deze werkgroep verankerd zitten zijn onderwijs, volksgezondheid en juridisch maar alle relevante onderwerpen zijn hierbinnen bespreekbaar.

Het Wetenschappelijk Bureau houdt zich bezig met het onderzoeken en uitwerken van inhoudelijke onderwerpen en politieke vraagstukken. Binnen het wetenschappelijk bureau staan de kernpunten van de Piratenpartij centraal, echter kunnen ook eigen onderwerpen ingebracht worden. Nieuwe standpunten kunnen openbaar gemaakt worden als er een juiste onderbouwing is, maar dit betekend veel onderzoek. Behalve onderzoek is het bijhouden van een archiverings- en documenteringssysteem één van de kerntaken van het wetenschappelijk bureau. Met name voor deze laatste functie is omgang met de Piratenpartij wiki een pre, maar geen vereiste. Het schrijven van persberichten over actualiteiten is de taak van de werkgroep Communicatie. Om te zorgen voor een eenduidige berichtgeving werkt de werkgroep Communicatie dan ook veel samen met het Wetenschappelijk Bureau. Ook spelen de e-democracy technieken een belangrijke rol bij het vaststellen van de standpunten door de leden van de partij.

Functieprofiel: Wetenschappelijk Bureau

Bezig met een afstudeeropdracht? Of kan jou het inhoudelijk uitzoeken en onderbouwen van meningen niet ver genoeg gaan? Als je graag stukken wilt schrijven en onderzoek doet zit je bij het wetenschappelijk bureau op de juiste plek. Binnen het wetenschappelijk bureau zijn een aantal vaste peilers: onderwijs, juridisch en volksgezondheid. Deze peilers richten zich weliswaar op de kernonderwerpen van de Piratenpartij, maar onderzoek moet vrijheid kennen dus eigen inbreng is altijd mogelijk.

We zoeken mensen die:

  • Ervaring hebben met wetenschappelijk of praktijkgericht onderzoek en schrijven.
  • Een universitaire of hoger onderwijs achtergrond hebben.
  • Analytisch zijn.
  • Kritisch zijn.
  • Gefundeerd zijn.
  • Grote zelfstandigheid hebben.
  • Ervaring hebben met open source.

Contact

Heb je interesse, neem contact op met Gerben Brands.

werkgroep/onderzoek/functieprofiel/wetenschappelijkbureau.txt · Laatst gewijzigd: 2023/01/14 13:06 door waBrandsma